EspooMenu reseptikilpailusta lautaselle

EspooMenu reseptikilpailusta lautaselle

Espoo Catering -liikelaitos järjesti yhdessä kotitalousopettajien kanssa yläkoulujen kotitalousluokkien oppilaille reseptikilpailun EspooMenun suunnittelusta Espoo-päivälle. Idea kilpailusta syntyi World Design palvelumuotoilupääkaupunkiteeman myötä. Kilpailuun sai osallistua suunnittelemalla ateriakokonaisuus, jossa käytetään sesongin mukaisia, kotimaisia raaka-aineita, pääraaka-aineena broileri tai kasvis.

 

Espoo-päivän reseptikilpailun voitto Leppävaaran koululle

Voittanut ateriakokonaisuus on Pestobroileri à la Espoo, perunasose ja marjakiisseli. Lue lisää >>>

Kolme parasta ohjetta palkitaan, samoin voittaneen tiimin kotitalousopettaja. Palkinnot luovutetaan 4.5. järjestettävässä yhteisessä juhlatilaisuudessa Hanasaaressa.


Huippuraati valitsi voittajan, media oman suosikkinsa

Määräaikaan mennessä saapuneista resepteistä esiraati on valinnut viisi parasta ohjetta finaaliin. Huippuraati, jossa ovat mm. Espoo Cateringin toimitusjohtaja Minna Ahola, Hanasaaren ravintola Johanneksen kehityspäällikkö Kim Palhus, Kotitalousopettajien liitto ry:n toiminnanjohtaja Aira Kuvaja, ravitsemusterapeutti Mervi Siren-Vainio, Espoon sivistys- ja opetustoimen henkilökuntaa sekä Kirkkojärven koulun oppilasraadin jäseniä, valitsevat voittajan 23.4.2012 Kirkkojärven koululla pidettävässä tilaisuudessa. Parasta reseptiä arvioitiin monipuolisella lomakkeella, jossa annetaan pisteitä mm. mausta ja houkuttelevuudesta. Paikalla olevat median edustajat pääsivät valitsemaan oman suosikkinsa.

Voittajalounas tarjolla Espoo-päivänä

Voittaneesta reseptistä toteutetaan Espoo-päivän EspooMenu tarjottavaksi koulu- ja päiväkotiruokailussa sekä sovellettu versio henkilöstö- ja hoivapuolen lounasruokailussa. Voittanutta reseptiä tullaan käyttämään jatkossa Espoo Cateringin ruokalistoilla juhlien ja teemojen yhteydessä.

 

EspooMenu

EspooMenun tavoitteena on uusmaalaisen ja suomalaisen ruoan ja ruokakulttuurin arvostuksen lisääminen. EspooMenu on ollut tarjolla Espoo Cateringin edustuspalveluissa ja useissa espoolaisissa kokous- ja kongressiravintoloissa jo vuodesta 2010. Kaupungin merellisyys ja varsinkin silakkaruoat ovat olleet näkyvä osa kalapainotteista ateriaa, ja tarjolla on aina ollut jotain espoolaista herkkua.