E-post Skriv ut  

Utställning: Re:Art Evigt & förgängligt

När:
18.01.2012 - 02.03.2012
Var:
Hanaholmen, Esbo -
Kategori:
Utställningar och bildkonstevenemang

Konst av återanvändningsmaterial. Barbro Fagerlind, Stockholm och Olle Magnusson, Huddinge. Välkommen på vernissage den 19 januari kl. 15-17!

 

Barbro Fagerlind
Folkhemsaltare - från Brasiliens favelas till heliga rum. Plåtslageri eller silversmide? Svaret är en sorgesång över folkhemmet, saknat, men kanske möjligt att återvinna?
Barbro arbetar som bild & form pedagog på Kulturhuset i Stockholm och började med workshops i RE-ART/återbruk redan på 90-talet. Sedan dess har hon arbetat fram ett eget arbetssätt, en kombination av silver/metallsmide och plåtslageri. År 2007 fick hon Svenska kyrkans konststipendium.

 

 

 

 

 

 

 

 

Olle Magnusson

Om ”den svenska fattigdomens betydelse”. Om de hädangångna. Om arvet att samla och spara, göra konst av det vanliga och bygga ett museum av det slängda.


Olle har varit svensk mästare i snöskulptur, har arbetat med isskulptur på ICEHOTEL och grundat Sveriges första och enda tvätterimuseum. I en mängd böcker har han berättat om kultur och historia i stockholmskommunen Huddinge, nordisk vänort med finska Vanda.  I Luleå har han byggt världens största skulptur av frusna långkalsonger.

Barbro och Olle är båda med i Skrotgruppen, en svensk konstnärsgrupp som arbetar med Re:Art/återbruk i olika former. Våren 2010 ställde man t.ex. ut på Ålands museum i Mariehamn.

 

 

Workshop - öppet hus på Hanaholmens kulturcentrum 4.2.2012 kl. 13-17

 

Vill du lära dig mer om hur man kan arbeta med återbruksmaterial?

Lördagen den 4 februari anordnas en workshop med Barbro Fagerlind i anslutning till utställningen Re:Art Evigt & förgängligt på Hanaholmen - kulturcentrum för Sverige och Finland.

Barbro Fagerlind var en av de första i Sverige som började arbeta med kreativt återbruk. Det var på 1990-talet hon upptäckte metoden i Brasilien där återbruk var en naturlig del av vardagen.
Barbro arbetar med återbruk av metall som gamla konservburkar, kaviartuber och dylikt. Detta omvandlar hon till ljuskronor, smycken och gärna sakrala föremål som altare och dopfuntar. Hon driver metallen, klipper, löder, nitar och ciselerar.


Deltagandet är kostnadsfritt men förutsätter en förhandsanmälan senast den 25 januari.
Obs! Begränsat antal platser! Anmälningsordningen gäller.

Kaffe och bakverk kan köpas förmånligt under pausen i Hanaholmens restaurang.

Ta med eget återbruksmaterial som t.ex. burkar eller det du samlar på och kan tänkas vilja använda. Tag även med arbetshandskar och om man har egna verktyg är även det välkommet.

Tilläggsinformation: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , 09-4350 2421.

Programmet är en del av World Design Capital 2012.

 


Vill du ha information om Hanaholmens evenemang?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!