Filippa Arrias & Pauliina Turakka Purhonen

27.10.2017 - 28.1.2018

Näyttely on avoinna joka päivä klo 10-20 paitsi sunnuntaina 28.1., jolloin näyttely on avoinna 10–16. Tervetuloa!

Filippa Arrias ja Pauliina Turakka Purhonen kohtasivat ensi kerran lapsuudessaan Ahvenanmaalla, jossa he ystävystyivät. Elämä kuljetti ystävykset sittemmin eri puolille Itämerta: Arriaksen Tukholmaan, Turakka Purhosen Porvooseen. Eri asuinympäristöistä huolimatta heillä on paljon yhteistä: molemmat ovat tätä nykyä taiteilijoita, joita kiinnostaa maalaustaiteen historia. Tämä on heidän ensimmäinen yhteisnäyttelynsä.

Pauliina Turakka Purhonen (s. 1971) rakentaa galleriatilaan kolmiulotteisen version renessanssin klassikkoteoksesta, Botticellin Primavera-maalauksesta. Hän viehättyi alun perin taulussa olevien hahmojen liikkeestä: henkilöt ovat kuin korkkiruuveja, jotka ovat kohoamassa kohti taivasta. Primaverassa naishahmot ovat lisäksi täysin uppoutuneita itseensä ja toisiinsa.

Filippa Arriaksen (s. 1971) maalauksissa keskeinen tutkimuskohde on katse ja näkeminen, johon hänet johdatti alun perin Diego Velazquezin maalaus Hovinaiset. Arriaksen työskentelyn yllyke voi tulla taidehistoriasta, joukkotiedotusvälineistä, julkisuuden henkilöistä tai taiteilijan aiemmin maalaamista teoksista.

Galleri Hanaholmen 27.10.2017–28.1.2018