KUUKAUDEN POHJOISMAINEN ELOKUVA: Tove

Hanasaari, Espoo

|
6.12.2021 16:00 - 18:00

Tervetuloa! Näytöksen liput voi varata tältä sivulta.

Tove

Ohjaus: Zaida Bergroth, suomi (2020), 116 min. K12.

Kieli: ruotsi, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa – eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden. Päivittäinen sarjakuva, teatterinäytelmä ja muumien tarinat ihastuttavat ympäri maailmaa.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä – mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä.

TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä.

Koronapassi

Tarkistamme koronapassin kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä THL:n hyväksymällä lukijaohjelmalla. Applikaatio lukee koronapassissa olevan QR-koodin. Koronapassin lisäksi voimme tarkastaa henkilöllisyyden. Koronapassin saa tulostettua tai tallennettua matkapuhelimeen Omakannasta osoitteesta kanta.fi.

Tulethan ajoissa, niin ehdimme lukea kaikkien koronapassit ennen elokuvan alkua!

Teemme parhaamme, jotta voit tulla hyvillä mielin elokuviin Hanasaareen! Tulethan elokuviin vain täysin terveenä.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koko näytöksen ajan. Katso Hanasaaren muut poikkeusajan toimenpiteet täältä.

 

Kahvila & viinibaari

Aulan kahvila & viinibaari houkuttelee juomavalikoimallaan sekä pikkupurtavallaan ennen tai jälkeen elokuvanäytöksen aina klo 24 saakka. Huomioithan, että Toast Skagenin voi tilata vain ennakkoon!

  • Toast Skagen & Prosecco 19,80€
  • Toast Skagen & Lehtikuohu (alkoholiton) 18,00€
  • Kahvi & pulla 6,00€

Nyt voit myös tehdä ennakkotilauksen viimeistään 3.12. klo 12.00 välttääksesi jonotusta tästä.

Kasvomaskisuosituksesta johtuen tilaus nautitaan viinibaarissa ennen tai jälkeen elokuvan.

Seuraamme aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä sekä noudatamme Suomen hallituksen asettamia rajoitustoimenpiteitä ja viranomaisten antamia suosituksia. Kaikista tiloistamme löytyy desinfioiva käsihuuhde. Noudatamme lisäksi korkeatasoista siivous- ja hygieniarutiinia, viranomaisohjeita sekä hotelli- ja ravintola-alalle luotuja omavalvontaohjeita. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koko näytöksen ajan. Tulethan elokuviin vain täysin terveenä. Voit tutustua muihin poikkeusajan toimenpiteisiimme täällä.

Elokuva näytetään yhteistyössä Svenska nu-verkoston ja Walahallan kanssa.