Ruotsalais-suomalainen poliitikkokeskustelu: Ohisalo & Damberg

Hanasaari, Espoo

|
10.2.2020 13:00 - 14:00

Suomen sisäministeri Maria Ohisalo ja Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg Hanasaaressa.

Arjen turvallisuus ja turvallisuuden tunne Suomessa ja Ruotsissa

Miten kansalaisten turvallisuutta voidaan parantaa? Suomen sisäministeri Maria Ohisalo ja Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg vaihtavat kokemuksia ja ajatuksia Hanasaaren poliitikkodialogissa. Juontajana toimittaja Kai Jaskari Ylestä.

Pommi-iskuja Malmössä, Linköpingissä, jopa keskellä pääkaupunki Tukholmaa. Sekä Suomessa Ruotsissa pohditaan al-Holin leirin turvallisuusuhkia. Ja kaikesta tästä valtaisat otsikot mediassa.

Kansalaiset ovat viime vuosina aivan uudella tavalla joutuneet pohdiskelemaan sisäisen turvallisuuden kysymyksiä. Poliitikot, toimittajat ja jopa virkamiehet ovat joutuneet opettelemaan nettivihan ja maalittamisen sietämistä. Miten Suomen ja Ruotsin sisäisen turvallisuuden tilanne on muuttunut, ja mitkä kaikki julkisessa keskustelussa maalatuista uhkakuvista ovat todellisia?

Jo nyt teknologiaa käytetään sisäisen turvallisuuden parantamiseksi ja uhkien ennaltaehkäisemiseksi. Suomi on mallimaa kyberrikollisuuden torjumisessa, Ruotsissa tekninen valvonta, kuten valvontakameroiden käyttö, on pitkälle kehittynyttä.

Entä mikä on kansalaisen rooli tässä isossa kuvassa, ja miten kansalaisten luottamusta yhteiskunnan turvallisuuteen voidaan rakentaa ennakoivasti?

Hanasaari haluaa tiivistää Suomen ja Ruotsin välistä poliittista vuoropuhelua järjestämällä yleisölle avoimia poliitikkodialogeja. Kohdistamme katseen tulevaisuuteen ja etsimme yhdessä ratkaisuja kiperiin yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Tervetuloa!

Kieli: Suomi ja ruotsi. Simultaanitulkkaus.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen.
Ilmoittautuminen: Viimeistään 7.2.2020 alla olevasta linkistä: