Kaksi maata – yksi tulevaisuus

Eva Langen taideteos USKO TOIVO RAKKAUS (Tro Hopp Kärlek) paljastetaan 13.9.2019 klo 15 Helsingin Erottajanaukiolla, Svenska Teaternin vieressä. Paikalla teosta paljastamassa ovat muun muassa Ruotsin ja Suomen pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaavat ministerit Ann Linde ja Thomas Blomqvist sekä Helsingin ja Tukholman kunnanvaltuustojen puheenjohtajat Otso Kivekäs ja Cecilia Brinck.

Patrik Isaksson

Yleisölle avoimessa julkistamistilaisuudessa on luvassa myös showesitys ja viihdettä seremoniamestarina toimivan Maria Sidin johdolla. Päivän ja illan aikana esiintyvät muun muassa popmuusikot Patrik Isaksson ja Jore Marjaranta, a cappella ‑yhtyeet Rajaton ja The Real Group, Circus Helsinki sekä multi-instrumentalisti Lauri Schreck.

Eva Lange – USKO TOIVO RAKKAUS

TRO HOPP KÄRLEK ‑taideteos on osa Kaksi maata – yksi tulevaisuus -taidehanketta, joka nostaa esiin Suomen ja Ruotsin satoja vuosia jatkuneen läheisen suhteen.

Kaksi maata – yksi tulevaisuus ‑hankkeen tavoitteena on luoda kaksi pysyvää julkista taideteosta, jotka kuvastavat Suomen ja Ruotsin välisiä vahvoja siteitä.

”Ajatuksena on muistuttaa tulevia sukupolvia pitkästä yhteisestä historiastamme sekä nykyisistä yhteyksistä ja tulevaisuudesta. Ensimmäinen teos, suomalaistaiteilija Marja Kanervon VUOSI LUVUT, julkistettiin Tukholman Engelbrektsplanilla elokuussa 2017. Nyt vuorossa on Eva Langen teos Helsingissä”, hankkeen vetäjä Henry Wiklund kertoo.

Taideteos TRO HOPP KÄRLEK koostuu neljästä graniitti- ja teräsveistoksesta – renkaasta, munasta, elefantista ja puikosta.

”Taideteos ei lähtenyt nimestä – en pyrkinyt tietoisesti siihen suuntaan. Erottaja veistoksen sijoituspaikkana oli sen sijaan haastava, tyhjä aukio keskellä Helsinkiä, kaunis Svenska Teaternin rakennus taustalla. Ryhdyin kuitenkin tuumasta toimeen. Monen yrityksen kautta teos sai muotonsa ja ilmoitti selvästi nimekseen USKO TOIVO RAKKAUS”, Eva Lange kertoo.

Eva Langen taideteoksen julkistamistilaisuus Helsingin Erottajanaukiolla on kaikille avoin. Tervetuloa! 

Katso koko ohjelma täältäOhjelma

Katso kaikki lehdistötiedotteet täältäMediahuone

Kuvialataa täältä