Kaksi maata – yksi tulevaisuus

Eva Langen taideteos USKO TOIVO RAKKAUS (Tro Hopp Kärlek) paljastettiin 13.9.2019 klo 15 Helsingin Erottajalla, Svenska Teaternin vieressä. Paikalla teosta paljastamassa olivat muun muassa Ruotsin ja Suomen pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaavat ministerit Ann Linde ja Thomas Blomqvist sekä Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs ja Tukholman kunnanvaltuuston puheenjohtaja Cecilia Brinck. 

Yleisölle avoimessa julkistamistilaisuudessa oli myös showesitys ja viihdettä seremoniamestarina toimivan Maria Sidin johdolla. Päivän ja illan aikana esiintyivät muun muassa popmuusikot Patrik Isaksson, Jore Marjaranta, Anna Järvinen ja Jennie Storbacka, a cappella ‑yhtyeet Rajaton ja The Real Group, Circus Helsinki sekä multi-instrumentalisti Lauri Schreck.

Eva Lange – USKO TOIVO RAKKAUS

TRO HOPP KÄRLEK ‑taideteos on osa Kaksi maata – yksi tulevaisuus -taidehanketta, joka nostaa esiin Suomen ja Ruotsin satoja vuosia jatkuneen läheisen suhteen.

Kaksi maata – yksi tulevaisuus ‑hankkeen tavoitteena on luoda kaksi pysyvää julkista taideteosta, jotka kuvastavat Suomen ja Ruotsin välisiä vahvoja siteitä.

”Ajatuksena on muistuttaa tulevia sukupolvia pitkästä yhteisestä historiastamme sekä nykyisistä yhteyksistä ja tulevaisuudesta. Ensimmäinen teos, suomalaistaiteilija Marja Kanervon VUOSI LUVUT, julkistettiin Tukholman Engelbrektsplanilla elokuussa 2017. Nyt vuorossa on Eva Langen teos Helsingissä”, taidehankkeen puheenjohtaja Henry Wiklund kertoo.

Taideteos TRO HOPP KÄRLEK koostuu neljästä graniitti- ja teräsveistoksesta.

”Taideteos ei lähtenyt nimestä – en pyrkinyt tietoisesti siihen suuntaan. Erottaja veistoksen sijoituspaikkana oli sen sijaan haastava, tyhjä aukio keskellä Helsinkiä, kaunis Svenska Teaternin rakennus taustalla. Ryhdyin kuitenkin tuumasta toimeen. Monen yrityksen kautta teos sai muotonsa ja ilmoitti selvästi nimekseen USKO TOIVO RAKKAUS”, Eva Lange kertoo.

Katso kaikki lehdistötiedotteet täältäMediahuone

Kuvialataa täältä