Open call 2018 – Jussi Niva ja Juri Markkula

Suomalainen taiteilija Jussi Niva järjestää näyttelyn Hanasaaressa yhdessä Ruotsissa asuvan kollegansa Juri Markkulan kanssa.

Näyttely on avoimen haun tulos. Haussa Hanasaari kutsui taiteilijoita Ruotsista ja Suomesta järjestämään näyttelyn yhdessä naapurimaan kollegansa kanssa. Näyttelykonseptin nimi on Kompis, kaveri.

”Saimme peräti 51 hakemusta, mikä oli positiivinen yllätys. Tämä on ensimmäinen kerta, kun järjestämme avoimen haun, joten emme oikein tienneet, mitä voisimme odottaa. Tulos kuitenkin ylitti kaikki odotukset. Lisäksi hakemusten taso oli todella korkea”, kertoo Hanasaaren taideasiantuntija Aino Kostiainen.

Voittajaehdotuksen valitsi ruotsalainen taiteilija Astrid Sylwan.

”Juri Markkula ja Jussi Niva ovat ilmaisultaan vahvoja ja itsenäisiä taiteilijoita. Yhdessä he kyseenalaistavat ja venyttävät maalaamisen rajoja”, Sylwan toteaa.

Juri Markkula

Jussi Niva ja Juri Markkula ovat pitkään seuranneet toistensa työskentelyä, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun he tekevät yhdessä näyttelyn.

”Näyttelyn nimi on Two-Way Ahead. Käsittelemme molemmat maalauksen pintaa konkreettisena tilana. Etenemme kuitenkin eri suuntiin. Nimi viittaa myös siihen, että näyttely ei koostu yhteisistä töistä, vaan teoksista, jotka olemme luoneet itsenäisesti ja sen jälkeen saattaneet yhteen näyttelyn muodossa”, Jussi Niva kertoo.

Jussi Niva ja Juri Markkula Hanasaaren galleriassa 13.4.-20.5.2018

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook