Bergman 100

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 100 vuotta legendaarisen ruotsalaisen elokuvantekijän, teatteriohjaajan ja kirjailijan Ingmar Bergmanin syntymästä. Hanasaari osallistuu juhlavuoden viettoon yhteistyössä ruotsalaisen Ingmar Bergmanin säätiön kanssa.

“Elokuvahistorian suurimman juhlavuoden” kunniaksi järjestetään luentoja, elokuvailtoja ja erilaisia tapahtumia yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja Ruotsin Helsingin-suurlähetystön kanssa.

Bergman 100 -juhlavuosi lanseerattiin Hanasaaressa 15.1.2018:

Jan Holmberg, Ingmar Bergman -säätiön toimitusjohtaja, Hanasaaressa 15.1.2018:

Näyttelija Harriet Andersson kertoo suhteestaan Ingmar Bergmaniin:


Kuukauden Bergman on keskustelutilaisuus, jossa käydään luovia keskusteluja Bergmanista. Mukana keskustelemassa on Bergman-asiantuntijoita ja henkilöitä, joille Bergman on toiminut inspiraation lähteenä. Keskustelun jälkeen näytetään Kuukauden pohjoismainen elokuva.

Bergman 100 on myös osa Nordiska Nätter -festivaalia (6.–7.10.2018).

Bergmanin elokuvatuotantoa esitetään elokuvateatteri Orionissa Helsingissä.

Lisätietoa kirjailija Ingmar Bergmanista.


Haluatko sinäkin juhlistaa Bergmania?

Bergman on inspiroinut ja inspiroi yhä edelleen ohjaajia, elokuvantekijöitä, kirjailijoita ja näyttelijöitä ympäri maailmaa. Juhlavuoden aikana järjestetään elokuvanäytöksiä, teatteriesityksiä ja mielenkiintoisia Bergman-seminaareja. Kannustamme kaikkia, niin instituutioita kuin yksityishenkilöitäkin, mukaan viettämään Bergman-juhlavuotta.

Jos haluat järjestää Bergmaniin liittyvän keskusteluillan, tehdä näytelmän tai järjestää seminaarin, ja tarvitset apua käytännönjärjestelyissä – ota yhteyttä meihin, me autamme mielellämme. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Huomaa, että Ingmar Bergmanin arkisto ei ole avoinna yleisölle. Tutkijat voivat pyytää pääsyä arkistoon.

Tervetuloa juhlistamaan Bergman 100 -juhlavuotta kanssamme!


Hanasaari lanseerasi Bergman 100 -juhlavuoden 15.1.2018.