Taidepuisto

Hanasaaressa voi kokea taide-elämyksiä sopusoinnussa luonnon kanssa. Myös meri on alati läsnä. Hanasaaren uusimpiin hankkeisiin kuuluva Taidepuisto tarjoaa kävijälle mahdollisuuden ihailla pohjoismaista taidetta ulkoilmassa.

Taidepuiston kuraattori Maaretta Jaukkuri kehitti kantavan idean vuodenajoista ulkoilmataiteen teemana. Se avaa monenlaisia mahdollisuuksia uutta luoville teoksille, sillä taiteilijat voivat hakea inspiraatiota vuodenajoista materiaaleja valitessaan.

Hanasaaren Taidepuisto levittäytyy rakennuksen ja meren välisen polun ympärille. Noin 500 metrin pituinen sorapolku kulkee rakennuksen ympäri, ja taideteosten luo on esteetön pääsy.

Taidepuisto on avoinna ympäri vuoden.

 

 

 

Jeppe Hein: Fragmented Circle. Kuva: Jakke Nikkarinen
Jeppe Hein: Fragmented Circle. Kuva: Jakke Nikkarinen

Jeppe Hein: Fragmented Circle

Taidepuiston uusin taideteos on lokakuussa 2019 paljastettu Fragmented Circle, tanskalaisen taiteilijan Jeppe Heinin peiliteos. Teos on Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston lahja Hanasaarelle.

Teos peilaa katsojaa, ympäröivää luontoa ja arkkitehtuuria. Jeppe Hein tunnetaan interaktiivisista teoksista, joissa yhdistyvät minimalismi, käsitetaide ja huumori.

 

 

Aaron Heino: Telling Tales. Kuva: Jussi Tiainen
Aaron Heino: Telling Tales. Kuva: Jussi Tiainen

Aaron Heino: Telling Tales

Uusi taideteos Hanasaaren Taidepuistossa! Aaron Heinon veistos Telling Tales asennettiin juuri vaihtuville teoksille varatulle betonijalustalle. Teos on ruostumatonta terästä, ja se on esillä Hanasaaressa ainakin vuoden.

Aaron Heino (s. 1977) palkittiin keväällä Suomen taideakatemian palkinnolla. Joka toinen vuosi jaettava palkinto myönnetään parhaassa luomisvireessä olevalle taiteilijalle, jonka teokset ovat kiinnostavia kansainvälisesti. Palkintoon kuuluu myös näyttely EMMAssa kesällä 2020.