Digital författarträff: Jonas Gardell och Malin Kivelä

Online

|
22.10.2020 18:00 - 18:45

Under hösten bjuder Hanaholmen på spännande samtal med författare från Sverige och Finland!

Torsdagen den 22 oktober 2020 kl. 18 finsk tid (kl. 17 svensk tid)

I den andra delen av Hanaholmens författardialoger intervjuar den finländska journalisten och författaren Malin Kivelä Jonas Gardell, en av Sveriges mest populära författare och artister.

Gardells senaste bok, Till minne av en villkorslös kärlek, är en beskrivning av familjen Gardell, dess hemligheter, svek, solidaritet – och gränslösa kärlek. I centrum står Ingegärd, Jonas Gardells mor, en kvinna som var absolut i sin moderskärlek men som inte tolererade svaghet.

Jonas Gardell är överlag en mycket produktiv författare, dramatiker, komiker och artist. Hans trilogi Torka aldrig tårar utan handskar fick år 2012 ett genomslag utan motstycke runtom i Norden. Den tv-serie som skapades utgående från böckerna visades också i Finland.

Malin Kivelä har gett ut fyra romaner, tre barnböcker och pjäser. Hennes senaste roman, Hjärtat, berättar historien om en mamma vars nyfödda son har ett medfött hjärtfel. Kvinnan koncentrerar sig på situationen, allt annat drar sig undan som en våg på väg bort. Kivelä tilldelades Svenska Yles litteraturpris 2013 och 2019.

Diskussionen arrangeras som ett webbinarium torsdagen den 22.10. 18–18.45 finsk tid / 17–17.45 svensk tid. Webbinariet är gratis och öppet för alla, men kräver anmälan på förhand.

Anmäl dig senast 21.10.2020 via länken nedan eller här.

De som har anmält sig får en länk till diskussionen under förmiddagen den 22.10.

Serien med digitala författarmöten arrangeras med stöd av Otavas litteraturstiftelse.

Välkommen!

 

Bild Gardell: Stellan Herner. Bild Kivelä: Niklas Sandström/Förlaget