Författaren och teatermannen Lars Norén

Hanaholmen

|
7.9.2022 13:00 - 16:30

Inför Finlandspremiären av föreställningen Solitaire vill vi hylla en av de mest framstående dramatikerna i Europa.

Lars Noréns avtryck i den moderna teaterhistorien är oerhört starkt, ja orubbligt. Men vem var han egentligen? Och hur är det för skådespelare och regissörer att arbeta med hans pjäser, hurdan var han som medarbetare, undrar Svenska Teaterns chef Joachim Thibblin.

Seminariet är gratis, men förutsätter anmälan senast den 28 augusti.

Svenska Teatern, Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland och Sveriges ambassad i Helsingfors bjuder in till ett seminarium om författaren och teatermannen Lars Norén. Utöver samtal med inbjudna gäster från Sverige och Finland så erbjuds publiken möjlighet att bekanta sig med tematiken inför Finlandspremiären av föreställningen Solitaire på Svenska Teatern den 14.9.2022.

I samtalet deltar bl.a. Sofia Jupither (regissör), Suzanne Osten (dramatiker, regissör och författare), Stefan Larsson (teaterchef, skådespelare, regissör och manusförfattare), Barbro Westling (Teater- och litteraturkritiker), Hans Ruin (professor, Södertörns högskola) och Jukka von Boehm (Lektor i scenkonstens historia, Teaterhögskolan).

Moderator: Anneli Dufva (dramaturg på Dramaten)

Seminariespråket är svenska, simultantolkning till finska.

Seminariet är gratis för deltagare, men förutsätter anmälan på förhand.

Seminariedeltagarna får köpa biljetter till föreställningen Solitaire på Svenska Teatern till ett rabatterat pris. Biljetter kan köpas efter anmälan till seminariet, länk till rabatterade biljetter finns i bekräftelsemeddelandet. Spelperiod 14-24.9.

Mera information om pjäsen Solitaire, se Svenska Teaterns webbsida Solitaire – Svenska Teatern.

 

Anmäl dig