Fortbildningsdagar för sverigefinländska lärare

Hanaholmen

|
3.10.2024 09:00 - 5.10.2024 16:00

Temat för utbildningsdagarna i år är språkutveckling hos flerspråkiga barn och ungdomar, stöd för språkinlärning genom temaundervisning och utnyttjande av olika metoder med fokus på språkmedveten undervisning.

Läromedelutställning, föreläsningar och verkstad för både pedagoger och lärare.

Medverkande i programmet;

  • klassläraren och dramapedagogen Raija Airaksinen-Björklund med inspirerande föreläsning och workhop samt
  • specialläraren Merja Auramo och klassläraren Ann-Sofi Pitkänen. Tillsammans har de skrivit en handbok om språkbadsmetodiken. Boken innehåller det senaste inom forskning kring andraspråksutveckling samt beprövade verktyg för flerspråkig undervisning.

“Syftet med våra utbildningar är att deltagarna ska få insikter i flespråkighetsutveckling samt erbjudas praktiska verktyg för att säkerställa elevernas språkutveckling.”

Programmet uppdateras här i augusti 2024.

Kursavgiften är 500.- euro. Kursprogram, mat och logi 2 nätter i dubbelrum ingår i priset. Tillägg för enkelrum är euro 110.- (begränsat antal enkelrum). Kursavgiften faktureras efter att tillräckligt många deltagare har anmält sig till kursen och vi kan bekräfta att kursen kommer att genomföras, dock senast efter att anmälningstiden gått ut den 31 augusti 2024. Deltagarna står själv för resorna.

Anmälningen sker genom en elektronisk blankett senast den 31 augusti 2024.

Tilläggsinfo: tiinaliisa.granholm@hanaholmen.fi

Anmäl dig