Globsol 2020

Online

|
28.11.2020

Globsol för samman unga människor från Sverige och Finland och ger dig som deltagare en möjlighet att lära dig om aktuella frågor, delta i engagerande föreläsningar och diskussioner.

Afrikapolitik, klimat och migration i Sverige, Finland och EU

Brukar du höja volymerna på nyheterna istället för att trycka på mute? Vill du lära dig mer om globala samhällsfrågor? Vill du göra det tillsammans med  som brinner för samma saker? Då kan Globsol vara något för dig!

Vad? Globsol för samman unga människor från Sverige och Finland och ger dig som deltagare en möjlighet att lära dig om aktuella frågor, delta i engagerande föreläsningar och diskussioner. Du får också med dig verktyg för att fortsätta jobba med frågorna i framtiden. Programmet ger möjlighet att lära sig nytt, utveckla sig och nätverka. I år arrangerar vi för första gången programmet digitalt. Du kan delta från soffan vare sig du är hemma i Rovaniemi eller på Gotland.

När? Den 28.11.2020 preliminärt mellan kl. 10 och 15 svensk tid, mellan kl. 11 och 16 finsk tid.

Hur och var? Programmet arrangeras på distans via Zoom. Språket är engelska, men frågor kan ställas på svenska och finska t.ex. i chatten.Teema? Hur kan man kan hantera sin klimatångest? Kan vi lära oss något av samarbetet med Afrika? Hur ser erfarenheter av migration ut? Vad gör EU för att arbeta vidaremed Afrikapolitik, klimat och i frågor om migration?

Programmet kräver ingen förhandskunskap i ämnet!

Detta ger vi: verktyg, inspiration, kunskap, föreläsningar

Detta förväntar vi oss av dig: att du är med hela dagen och har ett intresse av att lära dig nytt

Mer information på Globsols hemsida, Instagram.
Se inbjudan här.

Välkommen att anmäla dig!

Sista ansökningsdag 20.11.2020. Begränsat antal platser, så anmäl dig snabbt!

Kontaktuppgifter:
Projektchef/Finland: Jonna Similä, jonna.simila(at)hanaholmen.fi, +358 40 649 5454
Projektchef/Sverige: Anni Heikka, anni(at)kulturfonden.net, +46 73 544 7919