Månadens Bergman

Hanaholmen, Esbo

|
5.2.2018 16:30 - 17:30

Månadens nordiska film på Hanaholmen inleds med Månadens Bergman kl. 16:30. Anmäl dig till diskussionen via länken nedan.

Månadens Bergman är samtal på Hanaholmen med Bergman-kännare och personer som inspirerats av Bergman i sitt skapande. Samtalen leds av kulturredaktörerna Johanna Grönqvist och Silja Sahlgren.


Månadens gäst är Mikael Timm.
Samtalet leds av Silja Sahlgren.

Mikael Timm är författare och regissör. Timm har skrivit biografin om Ingmar Bergman, Lusten och Dämonerna, som utkom år 2008, ett år efter Bergmans död. Timm och Ingmar Bergman hade kontakt med varandra under många år och i biografin kommer läsaren nära Bergman, från de första skolteateruppsättningarna till ensamheten på Fårö. Boken är en av få studier av Bergman som undersöker sambanden mellan teateruppsättningarna och filmerna. För Bergman var teater, film, liv och att skriva en helhet. I Lusten och Dämonerna får läsaren följa hur idéerna avlöser varandra och nya filmer växer fram.

Till Mikael Timms övriga verk hör boken Bunker 104 (2017); en essä om arkitektur i samarbete med fotografen Bruno Ehrs. I januari 2018 är det premiär på pjäsen A Night in Kansas City i Tyskland, en pjäs om jazzmusiker i regi av Timm. Mikael Timm är en ofta hörd röst i Sveriges Radios kulturprogram.


 

Kvällens film är Borg (Sverige 2017)
Regi: Janus Metz
I rollerna: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Tuva Novotny, Stellan Skarsgård

Anmäl dig skilt till filmen här.


Anmäl dig till Månadens Bergman via länken nedan. Välkommen!