Månadens nordiska film: Inland

Hanaholmen, Esbo

|
7.3.2022 18:00 - 19:30

Välkommen! Biljetter till filmvisningen kan bokas på denna sida.

Inland

Regissör: Jon Blåhed, SE, F-7, 90 min.
Språk: svenska, finsk och svensk textning

En ung kvinna från Stockholm flyttar till sin pojkväns hemort ett litet samhälle i Norrlands inland. Men relationen tar abrupt slut redan innan de hunnit fram och hon tvingas ta ännu ett avgörande beslut. Trots uppbrottet väljer hon att genomföra flytten och skaffar sig ett jobb i en mataffär. Men det nya samhället har andra okända koder. Här lämnar man dörren olåst, super på Hotellet på helgerna, kör bil på isen. Hur blir man en del av något nytt?

Jon Blåhed tecknar efter Elin Willows roman ”Inlandet” upp bilden av en ung själ utan riktning vars inre resa tar form i det yttre landskapets dramatiska såväl som småskaliga storslagenhet.

 

Efter filmvisningen ordnar vi ett författarsamtal med författaren Elin Willows i Hanaholmens vinbar. Willows är kulturjournalist på Svenska Yle och debutromanen Inlandet utkom år 2018. Willows är uppvuxen i Sverige men är idag bosatt i Vasa. Hennes andra roman Nya namn utkom år 2021. Diskussionen kräver ingen förhandsanmälan och är öppen för alla.

 

Biljettbokningen öppnar den 7.2.2022 kl. 9.

 

BOKA BILJETTER HÄR

 

Vi gör vårt yttersta för att du skall kunna besöka Hanaholmen på ett möjligast tryggt och säkert sätt. Kom ihåg att stanna hemma om du känner dig sjuk. Vi rekommenderar användning av munskydd under hela visningen. Se våra andra säkerhetsåtgärder här.

 

 

Café & vinbar

Hanaholmens café & vinbar lockar besökare med sitt sortiment av drycker och tilltugg innan eller efter filmvisningen fram till kl. 20. Toast Skagen kan beställas endast i förhand!

  • Toast Skagen & Cava 19,80€
  • Toast Skagen & Lehtikuohu (alkoholfri) 18,00€
  • Kaffe & bulle 6,00€

Förhandsbeställningen öppnar 7.2.2022. Gör förhandsbeställningen här.

 

På grund av munskyddsrekommendationen avnjuts serveringen i vinbaren före eller efter filmen.

 

Vi följer aktivt med utvecklingen av situationen med coronaviruset och följer finska regeringens restriktioner och myndigheternas rekommendationer. I alla våra utrymmen finns desinfektionsmedel för händerna. Vår städning är ytterst noggrann och följer såväl myndigheternas som hotell- och restaurangbranschens egna riktlinjer. Vi rekommenderar användning av munskydd under hela visningen. Vänligen stanna hemma om du känner dig sjuk. Här kan du bekanta dig med alla våra säkerhetsåtgärder.

Filmen visas i samarbete med nätverket Svenska nu och Walhalla.