Månadens nordiska film kl. 14.00: Barn

Hanaholmen, Esbo

|
6.9.2021 14:00 - 16:40

Biljetter till filmvisningen kan bokas på denna sida.

 

Barn

Dag Johan Haugerud, Norge, Sverige (2019) 157 min, F12 (Observera, lång film!)
Språk: norska, textning på engelska

Vinnaren av Nordiska rådets filmpris 2020.

Efter dödsfallet på skolgården på den 13-årige Jamie till följd av ett slagsmål förstörs freden i förorten av Oslo. Eftersom rastvakten inte var närvarande är klasskompisen Lykke den enda som vet vad som verkligen hände. Lykke förklarar att det skett en olycka, men snart börjar rykten sprida sig. Situationen underlättas inte av att den avlidna Jamies far är en lokal högerpolitiker medan Lykkes far är en riksdagsledamot i arbetarpartiet och har en hemlig relation till skolans rektor.

Filmen, som tilldelades Nordiska rådets huvudpris på Göteborgs filmfestival, har ett lugnt tempo men skakar om åskådaren igenom hela filmen. Filmen skildrar lokalsamhällets försök att komma över det som hänt och deras försök att fortsätta med livet. Filmen frågar varför det ställs så höga krav på dagens unga när vuxna om och om igen sänker sig på barnens nivå.

Filmvisningen äger rum i Hanaholmens stora auditorium och vi gör allt för att du skall kunna besöka Hanaholmen på ett möjligast tryggt och säkert sätt. Av de 240 platserna i auditoriet kommer endast 25 att användas. Av den anledningen organiserar vi två visningar av filmen. Den andra visningen arrangeras kl. 18, läs mer här.

Vi följer aktivt med utvecklingen av situationen med coronaviruset och följer finska regeringens restriktioner och myndigheternas rekommendationer. I alla våra utrymmen finns desinfektionsmedel för händerna. Vår städning är ytterst noggrann och följer såväl myndigheternas som hotell- och restaurangbranschens egna riktlinjer. Vi förutsätter användning av munskydd under hela visningen. Vänligen stanna hemma om du känner dig sjuk. Här kan du bekanta dig med alla våra säkerhetsåtgärder.

Välkommen!


Boka biljetter till filmvisningen här eller via länken nedan