Inhiberat: Månadens nordiska film kl. 15.00: Uncle

Hanaholmen, Esbo

|
1.3.2021 15:00 - 16:46

Evenemanget är inhiberat.

I ljuset av myndigheternas restriktioner har Hanaholmen beslutat att inhibera filmverksamheten för mars 2021.


Uncle (Onkel)

Frelle Petersen, Danmark (2019) 106 min, ingen åldersgräns
Språk: danska, textning på engelska

Finalist Nordiska rådets filmpris.

Den 20 åriga Kris lever på en bondgård med sin delvis funktionsnedsatta farbror. Deras samexistens fungerar tack vare tydliga rutiner och Kris som håller i trådarna. Efter att Kris räddat livet på en kalv efter komplikationer vid en kalvning börjar hon drömma om en karriär som veterinär. Vänskapen med den lokala veterinären får Kris att fundera på sin framtid och sitt liv utanför bondgården. När det verkligen gäller är Kris färdig att lämna det gamla och trygga?

Uncle är en minimalistisk lågbudgetfilm som visats på flera internationella filmfestivaler och i sitt hemland har filmen fått beröm från danska kritiker. Filmens styrka är hur filmskaparna valt att visa händelserna till publiken istället för att berätta dem. Berättelsen flyter lugnt på och ger åskådaren utrymme för att göra sin egen tolkning.

Filmvisningen äger rum i Hanaholmens stora auditorium och vi gör allt för att du skall kunna besöka Hanaholmen på ett möjligast tryggt och säkert sätt. Av de 240 platserna i auditoriet kommer endast 50 att användas. Av den anledningen organiserar vi två visningar av filmen.

I alla våra utrymmen finns desinfektionsmedel för händerna. Vår städning är ytterst noggrann och följer såväl myndigheternas som hotell- och restaurangbranschens egna riktlinjer. Vi förutsätter användning av munskydd under hela visningen. Vänligen stanna hemma om du känner dig sjuk. Här kan du bekanta dig med alla våra säkerhetsåtgärder.

Välkommen!