Månadens nordiska film: Mästaren

Hanaholmen, Esbo

|
9.4.2018 18:00 - 19:30

Biljetter till filmvisningen kan bokas från 5.3.2018 kl. 10.00 på denna sida.


Mästaren (Mesteren)

Charlotte Sieling, Danmark (2017), 94 min, F12

Språk: danska, textad till finska

Fadern, sonen och den heliga konsten.

Den världskände och excentriske konstnären Simon dominerar både i konstvärlden och i sin egen ateljé, där han iklädd pyjamas leder ett tiotal personer som jobbar för honom och Konsten. Simons cirklar rubbas då hans okända son kommer in i bilden. Sonen är också konstnär, med eget ego, och jobbar också han med ett konstprojekt. Fadern har svårt att dela med sig av både uppmärksamheten och sig själv.

Regissör är Charlotte Sieling, som betraktar det manliga egot med humoristisk ironi. Som den store Mästaren ser vi Søren Malling i ännu en fantastisk rollprestation. I övriga roller ser vi bl.a. norska Ane Dahl Torp.

Välkommen!


År 2018 har det gått 100 år sedan den legendariske svenske filmskaparen, författaren och teatermannen Ingmar Bergman föddes. Inför Bergman-jubileumsåret 2018 har Hanaholmen inlett ett samarbete med Stiftelsen Ingmar Bergman. Hanaholmen fungerar som språkrör för Bergman-året i Finland.

I samband med filmviningarna ordnar Hanaholmen samtalsserien Månadens Bergman kl. 17-17.45. Läs mera och anmäl dig till nästa Månadens Bergman här.

Njut av smått och gott, kalla och varma drycker i Hanaholmens nya vinbar innan eller efter filmvisningen fram till kl. 24!

Välkommen!