Open Call: DIALOGER FÖR VÅRA FRAMTIDER

Hanaholmen, Esbo

|
1.6 - 15.9.2024

Fira vårt jubileum med oss!

Vilka frågor är viktiga just nu?
Vad talas det för lite om? Vilka röster hörs för sällan?
Kunde kontakten Sverige-Finland vara till nytta i sammanhanget?    

FOKUS PÅ FRAMTIDEN – VAD SÄGER DU? 

DIALOGER FÖR VÅRA FRAMTIDER  

Hanaholmen, kulturcentret som arbetar för att utveckla samarbetet mellan Sverige och Finland, fyller 50 år. För att fira jubileumsåret 2025 kommer vi att arrangera en serie dialoger med framtidsperspektiv.  Nu letar vi färska idéer och nya samarbetspartners för att förverkliga de här dialogerna tillsammans med oss.    

Vi är ute efter 

  • Idéer och initiativ. Frågeställningar som du eller din organisation brinner för, ämnen som hade gagnats av en bredare samhällsdiskussion eller där samarbete mellan Sverige och Finland kunde tillföra värdefulla perspektiv.  
  • Samarbetspartners som vill anordna, i samarbete med Hanaholmen, ett diskussionsevent på cirka 45–60 minuter, där vi fördjupar oss i era frågeställningar i form av en dialog som uppmuntrar deltagarna och publiken att tänka nytt.  

Vi erbjuder  

  • Hanaholmens kulturcentrum som arena för diskussioner och stöd i frågor som rör praktiska arrangemang. Vår specialkompetens och våra nätverk, genom vilka vi kan föra in ett bilateralt svensk-finskt perspektiv till diskussionerna.  

Hur kommer man med? 

Vi öppnar Open call -anmälan på Hanaholmens årsdag den 1 juni och den är öppen fram till 15 september. Ansökan görs genom ett elektroniskt formulär som innehåller en kort beskrivning av dialogidén, vilka frågor ämnet väcker samt en presentation av aktören bakom initiativet.  

Vi hoppas kunna hitta nya samarbetspartners med denna sökning, så tveka inte att kontakta oss ifall Hanaholmen är en ny aktör för dig.  

Vi kommer att kuratera ett mångsidigt dialogprogram för jubileet, så skicka gärna in dina idéer med låg tröskel. Idén behöver inte vara klar, vi kan jobba på den tillsammans. Du kan även kontakta oss innan du lämnar in anmälan.  

Vi kommer att anordna sammanlagt ett tiotal dialoger under jubileumsåret och är i kontakt med alla som lämnat in en idé under tidig höst.  

Tidtabell 

  • Open call öppen 1.6–15.9.2024 
  • De sökande meddelas om beslut om samarbetspartners under september månad 
  • Idéer genomarbetas tillsammans med samarbetspartners från mitten av oktober  
  • Dialogerna äger rum under 2025  

Kontaktinformation 
Programdirektör Victor Andersson, +358 (0)50 358 1271, victor.andersson@hanaholmen.fi 

Anmäl dig