Skolfilmvisning: Medan vi lever

Hanaholmen, Esbo

|
12.5.2017 11:00

Hur gör man sin röst hörd om man blir tystad eller om man inte blir förstådd? En rörande berättelse om mamman och sonen som letar efter sin egen identitet samt om en resa som tar en från gatorna i Sverige till Gambia och tillbaka.

Svenska nu samarbetar i år med Espoo Ciné-filmfestivalen som ordnas 5.-14.5.2017.

Fredag 12.5. har skolklasser möjlighet att se den svenska filmen Medan vi lever av Dano Kouyaté. Efter filmvisningen ordnas en diskussion med filmens producent Maria Larsson Guerpillon och filmfotografen Alex Lindén.

Filmvisningarna är gratis för skolklasser från Esbo och KULPS! -årskurser har företräde till filmvisningarna.

 

Om filmen

Ibbe drömmer om en karriär som rapstjärna, medan mamman Kandia försöker få sin son att studera. Familjelivet knakar i fogarna på grund av ständiga oenigheter, och mamman bestämmer sig för att åka tillbaka till sitt hemland Gambia. Ibbe blir kvar hemma ensam och sluter sig.

Så småningom gläntas på förlåten till familjens historia som når ända fram till det moderna samhället. Man kan alltid flytta, men kan man någonsin bli totalt integrerad i en ny kultur?

I sin film behandlar Dani Koyaté identitetens mening på ett rörande och jordnärt sätt och närmar sig livets smärtpunkter trovärdigt. Adam Kanayama som blev känd på Sveriges X-Factor briljerar i huvudrollen och visar sin talang som skådespelare.

Sverige 2016

Svenskt tal, textad till finska

91 min

Tillåten från 7 år

Rekommenderad från 13 år

Skådespelare: Josette Bushell-Mingo, Adam Kanyama, Richard Sseruwagi

Distribution: Walhalla

Frågor kan riktas direkt till Espoo Cinés Junio Ciné koordinator Maria Lehtonen:

Maria Lehtonen

maria.lehtonen@espoocine.fi

+358 40 719 6398

www.juniorcine.fi