Svensk-finsk politikerdialog: Ohisalo & Damberg

Hanaholmen, Esbo

|
10.2.2020 13:00 - 14:00

Finlands inrikesminister Maria Ohisalo och Sveriges inrikesminister Mikael Damberg på Hanaholmen.

Vardagstrygghet och säkerhet i Finland och Sverige

Hur kan vi öka medborgarnas trygghet? Finlands inrikesminister Maria Ohisalo och Sveriges inrikesminister Mikael Damberg delar med sig av erfarenheter. Hanaholmens politikerdialog modereras av redaktör Kai Jaskari från YLE.

Bombdåd i Malmö, Linköping och nu till och med i centrala Stockholm. I både Finland och Sverige diskuteras hoten från al-Hol-lägret. Detta skapar stora rubriker i medierna.

Medborgarna har på ett nytt sätt blivit varse om ländernas inre säkerhet. Politiker, redaktörer och tjänstemän har varit tvungna att vänja sig vid näthat och riktade trakasserier. Hur har tillståndet för den inre säkerheten i Finland och Sverige förändrats och vilka är verkliga hot?

Redan nu används teknologi i syfte att förbättra säkerheten och förebygga hot. Finland är ett föregångsland vad gäller avvärjning av cyberbrottslighet och i Sverige är den tekniska bevakningen, till exempel kameraövervakning långt utvecklad.

Vilken är medborgarnas roll i den här helheten och hur kan man proaktivt öka deras tillit till samhällets trygghet?

Hanaholmen eftersträvar en intensifierad politisk dialog mellan Finland och Sverige genom att arrangera publika politikersamtal. Vi tar sikte på framtiden och söker tillsammans lösningar på komplexa samhälleliga utmaningar.

Språk: Finska och svenska. Simultantolkning

Evenemanget är avgiftsfritt, men förutsätter en förhandsanmälan.
Anmälan: Senast 7.2.2020: