Svenskaa ja finskaa Seinäjoella

Frami, Seinäjoki

|
31.10.2022 12:00 - 17:00

Välkommen på ett seminarium om Finlands tvåspråkighet och undervisningen i nationaspråken!

Måndagen den 31 oktober 2022 under svenska veckan äger det tvåspråkiga seminariet ”Svenskaa ja finskaa Seinäjoella” rum kl. 12-17 i Frami i Seinäjoki. Under dagen behandlas Finlands tvåspråkighet och undervisningen i nationalspråken.

Seminariet är kostnadsfritt och arrangörerna av evenemanget bjuder på lunch till deltagarna samt avslutningscocktail. Seminariet ordnas av Språkambassadörerna och Nätverket Svenska nu, med Pohjola Norden, Svenska föreningen i Östermyra, Seinäjoki stad samt Hanaholmen som samarbetspartners. Seminariet möjliggörs av stiftelsen Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan maakuntarahasto.

Till programmet hör en paneldiskussion med riksdagsledamöter gällande ”Att studera det andra inhemska språket i Finland och tvåspråkighetens betydelse för regioner”, Språkambassadörerna rf:s projektpresentation, genomgång av Svenska nu:s praktiska erfarenheter och exempel av vänskoleverksamheten, information om Uppdrag språköar, workshoppar samt mycket mer.

Evenemanget är för alla som är intresserade av språkfrågor i Finland och hur man kan förbättra undervisningen i nationalspråken samt vilka metoder som redan finns tillgängliga. Seminariet är också ett ypperligt tillfälle att nätverka med andra deltagare.

Ladda ner programmet här.

Mera information:

Pertti Kinnunen
pertti.kinnunen(at)netikka.fi
m. 040 534 0875

Marika Ojala
marika.ojala(at)seinajoki.fi
m. 050 517 9867