Universitetens betydelse för nationsbygget i Sverige, Finland och Estland!

Hanaholmen, Esbo

|
23.11.2018 13:00 - 16:00

Välkommen till ett universitetshistoriskt seminarium om Tartu universitets och Uppsala universitetets samt den Kungliga Akademien i Åbos/Kejserliga Alexanders universitetet i Helsingfors/Helsingfors universitets betydelse för nationsbygget i Sverige, Finland och Estland.

Universiteten i Uppsala, Tartu och Åbo grundades mellan 1477 och 1640. De har en stor betydelse för Sveriges, Estlands och Finlands historia. Historiker och andra sakkunniga från samtliga tre länder diskuterar det här på Hanaholmen fredag 23.11.2018 kl. 13-16 Estlands 100-års självständighetsjubileum till ära!

Som talare medverkar Dr. Mart Kuldkepp från University College London och Tartu universitet; professor Martin Hårdstedt från Umeå universitet, professor Laura Kolbe från Helsinfors universitet och doktorand Pia Österman från Helsingfors universitet.

Seminariespråket är engelska. Publikfrågor och kommentarer kan framföras också på svenska och finska.

Seminariet är kostnadsfritt, men förutsätter en förhandsanmälan. Du kan anmäla dig till seminariet via länken nedan. Observera att anmälningsblanketten också innehåller ett erbjudande att ta del av Hanaholmens buffetlunch till ett rabatterat pris kl. 11.30-12.30.

Tilläggsuppgifter: projektchef Janne Wikström, janne.wikstrom(at)hanaholmen.fi