Vernissage: Kim Simonsson & Kalevala Koru

Hanaholmen, Esbo

|
31.8.2017 17:30 - 19:30

Välkommen till vernissage av vår följande utställning i Galleri Hanaholmen den 31 augusti kl. 17.30!

Program:
Gunvor Kronman, VD för Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland
Kirsti Doukas, chefsdesigner, Kalevala Koru
Kim Simonsson, skulptör

Kalevala Koru och Hanaholmens Kulturcentrum har i det nyrenoverade galleriet skapat en konstutställning som kombinerar smyckesdesign och nutidskonst. Utställningen består av Kalevala Korus mest populära smycken genom åren samt av den internationellt hyllade finska konstnären Kim Simonssons drömlika, egensinniga och litet bångstyriga flickfigurer.

Simonssons konstverk har även förvandlats till smycken. ”Sylkevä tyttö” och ”lätäkkötyttö” lanserades av Kalevala Koru på kvinnodagen 2017. Även dessa två smycken samt de konstverk som fungerat som modell för dem visas i samband med utställningen.

2017 är ett stort jubileumsår för Finland, men även för Kalevala Koru, som fyller 80 år. För att uppmärksamma sitt 80-års jubileum turnerar Kalevala Koru med en utställning som visar företagets roll i det självständiga Finland.

”Vi är glada över att i Hanaholmens utställningsutrymmen kunna fokusera på det konstnärliga uttrycket och betrakta konstens inflytande på smyckesdesign. Vad händer med en skulptur när den förvandlas till ett smycke? Det är en intressant fråga, som vi inbjuder alla att fundera på”, konstaterar Kalevala Korus VD Riitta Huuhtanen.

Utställningen är öppen varje dag kl. 10–20 från den 1 september till den 22 oktober 2017.

Tilläggsinformation: Programkoordinator Aino Kostiainen, +358 (0)40 551 9933, aino.kostiainen(at)hanaholmen.fi