Restaurant PLATS

OBS! Avvikande öppettider

På grund av det rådande coronaläget har restaurang PLATS tillfälligt stängt dörrarna från och med den 7 mars 2021.

Med undantag från 19.4 frukosten som serveras i restaurangsalen må-fre kl. 7.00 till 10.00 och lör-sön kl. 8.00 till 11.00. Frukosten kan även beställas på förhand till rummet via rumsservice till en serviceavgift på 10 € eller hämtas färdigt förpackad från restaurangen utan extra kostnad.

Det är också möjligt att beställa måltider till rummet via rumsservice. Rumsservicen är tillgänglig dagligen från kl. 16.00 till 21.00. Under restaurangens stängningstid (den 8 mars-) kan man beställa rumsservice utan extra kostnad på kvällarna.


PLATS är en välkomnande mötesplats för alla.

För oss innebär det också ett ställe där nordisk konst och design möter gastronomi i världsklass. PLATS är inte endast en restaurang. Det är en utkiksplats mot vår vackra skärgård och en smakresa in i det nordiska köket.

Vi erbjuder en helhet som består av kvalitet, innovation och skaparkraft. Du kan njuta frukterna av vårt högklassiga kök samtidigt som du vilar ögonen på vår unika konst och vår klassiskt vackra inredning.

Naturen står oss nära. Dess mångfald, kreativitet och till synes enkla självklarhet inspirerar oss i vår strävan att skapa utsökt gastronomi.

Vi erbjuder våra gäster förstklassiga råvaror. Det innebär innovativa och rena smakupplevelser som återspeglar respekten för jordmån, vattendrag samt växt- och djurliv.

Restaurang PLATS befinner sig på Hanaholmen i Esbo, endast 6 kilometer från Helsingfors centrum. På Hanaholmens kulturcentrum möts våra gemensamma värden: tradition, hållbar produktion och etiska principer och värderingar.

Hanaholmen erbjuder sina gäster en mångsidig besöksupplevelse i ett charmigt skärgårdslandskap. När du besöker restaurang PLATS kan du njuta av tillvaron på den soliga och rymliga terrassen eller inne i den luftiga och stämningsfulla restaurangsalen.