Utställningsprogram hösten 2019

Lars Lerin
24 maj till 25 augusti 2019

Lars Lerin är en av Sveriges mest älskade och uppskattade konstnärer som med sina akvareller målat sig rakt in i svenskarnas hjärtan. Lerins konstverk uppmärksammar allt från djur och nordisk natur till övergivna byggnader och krigshärjade syriska städer.

När Lerin nyligen ställde ut på Liljevalchs i Stockholm besöktes utställningen av rekordantalet 190 000 besökare. Lerin är även författare, som år 2014 belönades med August-priset för ”årets bästa fackbok” Naturlära.

Läs mer

Lerins utställning är startskottet för Hanaholmens stora akvarellsommar med många programinslag, däribland en akvarellstafett som ordnas i samarbete Nordiska akvarellsällskapet, samt olika verkstäder som utgår från utställningens tema. Bekanta dig med akvarellsommarens program här>>>


Matti Pikkujämsä
Årets Illustratör 2019
8 september till 27 oktober 2019

Årets Illustratör 2019, Matti Pikkujämsä, ställer ut i Galleri Hanaholmen från den 8 september till den 27 oktober. Utställningen, som arrangeras av Illustratörerna i Finland r.f. och Hanaholmen, presenterar ett brett urval av Pikkujämsäs mångsidiga produktion, som tar inspiration ur naturen, hantverk och japansk estetik. Utställningen passar lika bra för estetiker som barnfamiljer, och den ingår i programmet för Helsinki Design Week, den största designfestivalen i Norden.

Läs mer


Galleri Hanaholmen är öppet varje dag kl. 10-20. Fritt inträde. Välkommen!