Utställningsprogram våren 2019

Felipe de Ávila Franco
8 februari till 24 mars 2019

Felipe de Ávila Franco förvekligar en utställning där han experimenterat med material som blivit över från industrin. De Ávilas främsta uttrycksmedel är skulpturen, som han behandlar såväl traditionellt som experimentellt. Med sina verk försöker han skapa en materiell dimension som berör människans förhållande till universum.

Felipe de Ávila Franco är född och uppvuxen i Brasilien men han bor och verkar i Helsingfors. Utställningen förverkligas tillsammans med Globe Art Point.

Läs mer

Diana Agunbiade-Kolawole
5 april till 19 maj 2019

Diana Agunbiade-Kolawole skapar en installation där huvudpersonerna är hennes tidigare pojkvänner. Texterna och fotografierna förmedlar känslor från de första gemensamma frukostarna. På så sätt skapas en självbiografisk berättelse om konstnärens vuxna liv.

Diana Agunbiade-Kolawole är född i Nigeria, men lever och verkar i Stockholm och London. I sitt arbete inspireras Kolawole av det enkla, vardagliga och banala, som hon anser att kan bidra till förståelsen av livets större frågor.

Utställningen arrangeras i samarbete med Globe Art Point.

Läs mer

Lars Lerin
24 maj till 25 augusti 2019

Lars Lerin är en av Sveriges mest älskade och uppskattade konstnärer som med sina akvareller målat sig rakt in i svenskarnas hjärtan. Lerins konstverk uppmärksammar allt från djur och nordisk natur till övergivna byggnader och krigshärjade syriska städer.

När Lerin nyligen ställde ut på Liljjevalchs i Stockholm besöktes utställningen av rekordantalet 170 000 besökare. Lerin är även författare, som år 2014 belönades med August-priset för ”årets bästa fackbok” Naturlära.

Läs mer

Lerins utställning är startskottet för Hanaholmens stora akvarellsommar med många programinslag, däribland en akvarellstafett som ordnas i samarbete Nordiska akvarellsällskapet, samt olika verkstäder som utgår från utställningens tema. Håll utkik på vår hemsida!

 

Galleri Hanaholmen är öppet varje dag kl. 10-20. Fritt inträde. Välkommen!