Hanasaaren keittokirja

Maailman paras ravintolakirja 2022! 

Tämä on kirja ravintola PLATSista. Ravintolan keittiöpäällikkö Lukas Hemnellin ja hänen tiiminsä laatimissa resepteissä painottuvat rikas pohjoismainen makumaailma ja paikalliset, kestävästi kasvatetut ainekset.

Kirja kertoo myös ihmisistä: kalastajasta, joka nostaa päivän saaliin ravintolaa ympäröiviltä vesiltä, lihantuottajasta, joka työskentelee ekologisesti mausta tinkimättä, ja kokista, joka valmistaa olutta omassa autotallissaan.

Kirja soveltuu erityisesti niille, joita kiinnostaa uusi pohjoismainen gastronomia. Se tarjoaa moderneja tulkintoja klassisista ruokalajeista, jotka ovat aina yhdistäneet Suomea ja Ruotsia.

Olisiko tänään pöydässä lahnamoussea ja sokerisuolattua haukea? Tai grillattua suippokaalia savustetulla kermaviilillä ja kiehautetulla parsalla?

Jos et juuri nyt jaksa itse kokata, kirja tarjoaa silmänruokaa ja inspiraatiota tuleviin gastronomisiin seikkailuihin.

TEKIJÄT

Tekstit on kirjoittanut toimittaja ja ruokaintoilija Nina Weckström. Nina työskenteli yli kolme vuosikymmentä toimittajana Hufvudstadsbladetissa. Hän nauttii iloisista aterioista ja uppoutuu ruoanlaittoon täydellä sydämellä.

Reseptiikan ja annokset on valmistanut Lukas Hemnell (s. 1976). Lukas on ravintola PLATSin keittiöpäällikkö. Hän haluaa tuoda esiin puhtaita ja koreilemattomia makuja sekä työ- että kotikeittiössään.

Ruoat ja ihmiset kirjaan on ikuistanut valokuvaaja Robert Lindström.

OSTA KEITTOKIRJA

Keittokirjan hinta on 34€. Voit ostaa kirjan verkkokaupastamme, hotellin vastaanotosta tai PLATS -ravintolasta.

Makoisia lukuhetkiä!