Hanaholmens kokbok

Världens bästa restaurangbok 2022! 

Recepten i boken, skrivna av kökschef Lukas Hemnell och hans team, lyfter fram den rika nordiska smakpaletten och hyllar kvaliteten på lokala, närodlade och hållbara råvaror.

I boken träffar du också: restaurangens leverantörer och medarbetare; fiskaren som drar upp dagens fångst i vattnen som omger restaurangen, köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid och kocken som brygger öl hemma i sitt eget garage.

Kokboken är för dig med intresse för ny nordisk gastronomi. Klä på dig förklädet och tillred moderna tolkningar av klassiska rätter som bundit samman Finland och Sverige genom historien.

Vad sägs om att laga braxenmousse och sockersaltad gädda, eller grillad spetskål med rökt gräddfil och blancherad sparris?

Ifall du inte vill kocka idag, kan boken också fungera som ögongodis och inspiration för kommande gastronomiska äventyr.

FÖRFATTARNA

Texterna har skrivits av matentusiasten Nina Weckström, som jobbade över 30 år som reporter på Hufvudstadsbladet. Nina Weckström njuter av god mat och glada måltider och ägnar sig gärna åt matlagning.

Kökschef Lukas Hemnell (f. 1975) står bakom recepten. Lukas Hemnell vill lyfta fram rena och okonstlade smaker, hans matfilosofi gäller både i restaurangköket och i hemmaköket.

Maten och människorna har förevigats av fotografen Robert Lindström.

KÖPA KOKBOK

Kokboken kostar 34€. Den kan köpas i vår nätbutik, Hanaholmens reception eller restaurang PLATS.