MAT OCH DRYCK

MIDDAG

PLATS RESTAURANT
PLATS är ett ställe där nordisk konst och design möter gastronomi i världsklass. I restaurang PLATS kan du njuta av tillvaron på den soliga och rymliga terrassen eller inne i den luftiga och stämningsfulla restaurangsalen. Kronan på den utsökta matupplevelsen är den fantastiska skärgårdsutsikten som öppnar sig bortom den stora glasväggen.

SOMMARMENY À LA CARTE

BORDSBOKNING
Kom ihåg att boka bord i förväg!

BOKA BORD

Eller tel. 441


RUMSSERVICE

Tack vare vår rumsservice kan du njuta av kökets läckerheter och restaurangens kvalitetsviner även på ditt rum. Till varje beställning hör även bröd och smör och förutom vin kan du även beställa öl, läsk och andra drycker till rummet. Beställ rumsservice genom att ringa restaurangen tel. 441.

Vänligen ange eventuella allergier och specialdieter i samband med beställningen. Avgift för rumsservice är 15€.

MENY


CAFÉ & VINBAR

Lobbyns café & vinbar lockar med sitt sortiment av drycker och tilltugg året runt. När det är varmt ute kan du njuta av terrassen med havsutsikt. Välkommen!

CAFÉMENY


MINIBAR

I rummet finns en minibar med kalla drycker och tilltugg. Meddela inköpen i receptionen. Kostnaden sätts på rumsnotan och betalas vid utcheckningen.


FRUKOST

Frukost ingår i hotellrumspriset och serveras i restaurangen (2. vån.). Du kan även avnjuta din frukost i ditt eget rum. Frukostbrickan är en frukosthelhet som är planerat att avnjutas i eget rum. Rumsserviceavgift: 15 €. Beställ frukostbrickan från restaurangen tel. 442 eller receptionen tel. 9.

ÖPPETTIDER


KOKBOKEN

Hanaholmens kokbok, Restaurang Plats – Nordisk gastronomi från Hanaholmens kök, har vunnit flera internationella pris. År 2022 utsågs boken vid Gourmand World Cookbook Awards i Umeå till världens bästa restaurangbok.

Svenska Måltidsakademien har utsett boken till ”Årets bästa måltidslitteratur” i kategorin ”Nordisk måltidslitteratur” medan Kommittén för Finlands bokkonst prisat kokboken som en av Finlands vackraste böcker.

Boken berättar om PLATS restaurangen, kökschefen Lukas Hemnell och hans team, fiskaren, kocken som brygger öl, och recept. Recepten i boken lyfter fram den rika nordiska smakpaletten och hyllar kvaliteten på lokala, närodlade och hållbara råvaror.

Boken erbjuder moderna tolkningar av klassiska maträtter som alltid kombinerat Finland och Sverige. Dessutom bjuder boken på högkvalitativa fotografier som ögongodis.

Köp boken i receptionen eller vår nätbutik.


HANAHOLMENS ÖL

Soppa är ett gastronomiskt mästerverk av Hanaholmens köksmästare Henrik Österberg. Ölet föddes ur en passion för att kombinera öl och mat. Soppa är bryggt med respekt för natur och finländska råvaror – perfekt till god mat, serverat direkt från köket till bordet. En umgängesdryck för allt folk, en artesanbrygd som i sin enkelhet är konst. Vi känner ingen som inte skulle vilja ha Soppa.

Soppa-ölet hittar du i PLATS-restaurangen, vinbaren och i rumsservicemenyns dryckessortiment.