Hanasaaren taideavajaiset

Hanasaari, Espoo

|
11.9.2017 12:00 - 15:30

Hanasaari avaa ovensa taiteelle!

Hanasaari on ainutlaatuinen yhdistelmä monipuolisia hotellipalveluja, idyllisiä saaristomaisemia sekä nimekkäiden pohjoismaalaisten suunnittelijoiden designia ja taidetta. Kiinteistön mittava perusparannus valmistui maaliskuussa. Remontin aikana on valmistunut myös Hanasaaren taideohjelma, jonka ensimmäisiä näkyviä tuloksia voimme nyt iloksemme juhlistaa. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuudessa vihitään käyttöön kaksi uutta teosta: Kuvataideakatemian opiskelijan Mirza Cizmicin maalaama muraali sekä Susanne Gottbergin ja Markus Kåhren tuottama taidekäytävä Korridoren. Peruskorjauksen yhteydessä toteutettuja taideteoksia on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Pohjoismaisia makuja rakastava keittiömestarimme Lukas Hemnell valmistaa tilaisuutta varten kolmen ruokalajin lounaan vuodenajan raaka-aineista. Katso menu täältä.

Tapahtumassa järjestetään myös Mera konst! -seminaari, jonka pääpuhuja Mårten Castenfors kertoo visioistaan taiteesta kaupunkitilassa. Mårten Castenforsin johtama Stockholm konst vastaa Tukholman alueella toteutettavista julkisen tilan taidehankkeista, joita on tällä hetkellä käynnissä noin 80. Mera konst! on Hanasaaren hanke, jossa rohkaistaan suomalaisia ja ruotsalaisia kuntia vaihtamaan kokemuksia julkisen tilan taiteesta.

Tule kokemaan, mitä kaikkea julkisen tilan taide voi olla – ulkotilassa ja designhotellissa!

Ohjelma: klo 12.00–15.30

Avajaiset: muraali (pihanpuoleinen aita) ja taidekäytävä Korridoren (ala-aula)
Lukas Hemnellin pohjoismainen saaristolaislounas pitkän kaavan mukaan
Alustuksia, keskustelua, visioita:
Mårten Castenfors, johtaja, Stockholm konst
Susanna Tommila, kulttuurijohtaja, Espoon kaupunki
Minna Sirnö, johtaja, Taike
Gunvor Kronman, toimitusjohtaja, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hinta, johon sisältyy kolmen ruokalajin lounas ja alkumalja: 50 €
Ohjelma on ruotsin- ja suomenkielinen, simultaanitulkkaus.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 7.-17.9.2017.

Lisätiedot: ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen, 040 551 9933, aino.kostiainen@hanaholmen.fi