Hanaholmen Kultur

Hanasaaren vuoden 2024 verkosto-ohjelma kunnallisille kulttuurijohtajille Suomessa ja Ruotsissa

Vastaatko kuntasi kulttuuritoiminnasta? Onko työnantajasi noin 15 000–40 000 asukkaan kunta? Kaipaatko inspiraatiota, tietoa ja vertaistukea muilta alasi ammattilaisilta?

Oletko kiinnostunut siitä, miten Ruotsissa ja Suomessa toteutetaan ja kehitetään kunnallisia kultuuripalveluita? Haluatko kuulua ammatilliseen suomalais-ruotsalaiseen verkostoon? Tarjoamme koulutusta/ koulutusohjelman juuri sinulle.

Sisältö

Hanaholmen Kultur on vuosina 2022–2027 toteutettava verkosto-ohjelma, jonka on käynnistänyt ja jonka rahoittaa Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto. Ohjelman sisältö muotoutuu yhteistyössä asiantuntijoiden ja osallistujien välillä. Ohjelman suunnittelussa hyödynnetään aikaisemmin toteutuneita ohjelmia ja osallistujien kokemuksia. Ensimmäinen ohjelma toteutettiin 2022-2023. Kullekin osallistujalle ohjelma koostuu kahdesta fyysisestä, kahden vuorokauden pituisesta  (lounas päivä 1 – lounas päivä 3) tapaamisesta, toinen Ruotsissa ja toinen Suomessa.

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on riippumaton kahdenvälinen rahasto, jonka strategisena tehtävänä on luoda ja edistää yhteistyötä niin yksilöiden, yhdistysten, yritysten kuin viranomaistenkin välillä.

Kunnallisen kulttuuritoiminnan kehittäminen on Suomen ja Ruotsin yhteinen etu. Maamme ovat hyvin samankaltaisia, vaikka esimerkiksi kulttuurihallinnon alueella on merkittäviä eroja.  Tukeakseen ammatillisten verkostojen toimintaa ja henkilökohtaisten yhteyksien syntymistä Kulttuurirahasto toteuttaa koulutusohjelman erityisesti pienten ja keskisuurten kuntien kulttuuritoimen johtajille (tai vastaavan toimenkuvan haltijoille).

Hankkeen tavoitteena on inspiroida osallistujia toiminnassaan sekä jaettujen kahden maan kokemusten ja oivallusten pohjalta antaa valmiuksia toteuttaa paikallista kulttuuripolitiikkaa.

  • Ohjelman sisältö rakentuu joustavasti osallistujien tarpeet ja toiveet huomioiden.
  • Kahdessa osiossa toteutettavaan verkostoitumisohjelmaan kuuluu inspiroivia luentoja, opintokäyntejä ja työpajatyöskentelyä vuorovaikutuksessa ruotsalaisten ja suomalaisten kollegojen kanssa. Aiheina mm. yhteistoiminta paikallisella tasolla, saavutettavuus, digitalisaatio, poliittinen ohjaus, kulttuurialan rahoitus ja kansainvälistyminen.
  • 8-10 osallistujaa kummastakin maasta

Kustannukset ja rahoitus

Jos sinut hyväksytään ohjelmaan, osallistumisesi on maksutonta. Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto maksaa koulutusohjelman, opintokäynnit, majoituksen ja ylläpidon, yhteensä noin 3 500€ osallistujaa kohti. Tarvittaessa rahasto voi myös kustantaa matkat kotikunnasta Sigtunaan sekä Helsinkiin/Espooseen.

Osallistujilta joille on myönnetty rahoitus edellytetään sitoutumista osallistua hankeen kumpaankin osioon sekä ohjelman arviointiin ja mahdollisuuksien mukaan hankkeen jatkokehitystyöhön.

Millä kielellä?

Mahdollisimman laajan saavutettavuuden takaamiseksi ohjelma toteutetaan pääosin englanniksi, mutta projektin vetäjät osaavat myös ruotsia ja suomea. Toimimme pragmaattisesti, jotta kaikki osallistujat voisivat käyttää kieltä jolla tuntevat voivansa toimia parhaiten.

Milloin vuoden 2024 ohjelma järjestetään?

  • Osallistujat valitaan 15.12.2023 mennessä
  • Moduuli 1 järjestetään Ruotsissa, Sigtunan kaupungissa 27–29. toukokuuta 2024
  • Moduuli 2 järjestetään Espoon Hanasaaressa 16.-18. lokakuuta 2024

Hae mukaan ohjelmaan: Ilmoittaudu tässä 

Hanaholmen kultur 2022