Svenska nu -verkosto

Svenska nu -verkosto on palkittu sillanrakentaja, jonka tavoitteena on edistää osallistavaa, kaksikielistä Suomea. Svenska nu tarjoaa oppilaille kulttuurielämyksiä ruotsin kielellä sekä Ruotsista että Suomen ruotsinkielisiltä alueilta. Verkosto haluaa motivoida ja inspiroida suomenkielisiä nuoria puhumaan ruotsia. Svenska nu toimii kaksikielisen Suomen puolesta ja pyrkii parantamaan ruotsin kielen asemaa suomenkielisissä kouluissa.

Svenska nu -verkosto on Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen suurin hanke. Svenska nu toimii interaktiivisena monialaisena verkostona koulujen, opettajien, opettajankoulutusohjelmien ja viranomaisten välillä. Svenska nu koostuu edustuksellisena toimielimenä toimivasta valtuuskunnasta, strategista työtä valvovasta ohjausryhmästä ja Hanasaaressa työskentelevästä työryhmästä, joka hoitaa operatiivisen työn. Verkostoa rahoitetaan Suomen ja Ruotsin valtion varoilla sekä kieliprojektia tukevien yksityisten toimijoiden avustuksilla.

Svenska nu tukee ruotsinopetusta

Svenska nu tukee ruotsinopetusta suomenkielisissä kouluissa tarjoamalla kouluille maksuttomia kouluvierailuja, teatteri- ja musiikkiesityksiä, retkiä, työpajoja ja paljon muuta! Kouluohjelmien lisäksi Svenska nu tuottaa myös maksuttomia opetusmateriaaleja ruotsinopetukseen. Oppimateriaalia tuotetaan eri-ikäisille oppijoille ja kaikkia materiaaleja saa vapaasti käyttää opetustarkoituksiin. Lisäksi Svenska nu järjestää myös opettajille ajankohtaisia koulutuksia ja tapahtumia ympäri maan.

Mitä Svenska nu tekee?

  • Tuottaa yllättäviä ohjelmia, jotka tuovat vaikutteita Ruotsista ja ruotsinkielisestä Suomesta.
  • Tarjoaa laadukkaita työpajoja, luentoja ja esityksiä, jotka on kehitetty ruotsinopetusta varten.
  • Tarjoaa suomenkielisille oppilaille autenttisia ja positiivisia kohtaamisia ruotsin kielen kanssa.
  • Välittää ajankohtaisia vierailijoita, joilla on erilaisia kielellisiä taustoja.
  • Luo yhteenkuuluvuutta ja lisää työniloa ruotsinopettajien keskuudessa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.
  • Tuottaa täydentäviä ja soveltuvia oppimateriaaleja opetukseen.
  • Harjoittaa vaikuttamistyötä ja osallistuu ruotsinopetusta koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Lue lisää Svenska nu -verkostosta täällä.


Tilaa Svenska nu:n uutiskirje

Saa tietoa koulukiertueista, opetusmateriaaleista, opettajien täydennyskoulutuksista ja muista ajankohtaisista tapahtumista: TILAA TÄSTÄ