Hanasaari

Espoossa, Helsingin keskustan kupeessa sijaitseva Hanasaari on ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, kongressihotelli, ravintola ja kokouspaikka.

Hanasaaressa järjestetään ajankohtaisia seminaareja ja tapahtumia, joissa keskustellaan tärkeistä yhteiskunnallisista kysymyksistä.

Hanasaari on myös käynyt läpi kattavan remontin ja laajennuksen, joka jatkui vuoden 2015 joulukuusta vuoden 2017 toukokuuhun.

”Projekti on ollut todella laaja. Aluksi intensiivistä suunnittelua, sen jälkeen kaikenlaisia rahoituskysymyksiä, jotka piti ratkaista, ja lopuksi hyvin intensiivinen uudelleenrakennustyö, joka kesti puolitoista vuotta”, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman kertoo.

Katso video peruskorjatusta Hanasaaresta:

1.6.2017 Hanasaari vihittiin uudelleen käyttöön juhlallisin menoin. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio, Tanskan kuningatar Margareeta II, Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa XVI ja kuningatar Silvia, Norjan kuningas Harald V ja kuningatar Sonja sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson ja hänen puolisonsa Eliza Jean Reid osallistuivat kaikki uudelleenvihkimisseremoniaan.

Hanasaaren juhlallisuudet olivat osa 100-vuotiaan itsenäisen Suomen juhlistamista.