Koululaisnäytös: Mansikkapaikka

Hanasaari, Espoo

|
7.5.2018 13:00 - 14:30

Espoo Ciné -elokuvafestivaalin koululaisnäytös Hanasaaressa. Ilmainen koululaisryhmille.


Mansikkapaikka (Smultronstället)
Ingmar Bergman, Ruotsi (1957), 91 min, K12
Kieli: ruotsi, englanninkielinen tekstitys

Smultronstället kuvaa emeritusprofessorin matkan Uppsalaan. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat yhteen päivään, mutta matkan aikana nähdään läpileikkaus vanhan miehen koko elämään, sen kipupisteisiin ja hetkiin, jotka Borg itse tahtoisi unohtaa.

Ingmar Bergmanin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Espoo Ciné juhlii suuren mestarin juhlapäivää esittämällä Bergmanin elokuvan Smultronstället (Mansikkapaikka), yhden mestarin ihailluimmista klassikoista. Elokuvasta on juhlavuoden kunniaksi tarjolla esitys myös Junior Cinén ohjelmistossa.

Elokuva tapahtuu yhden päivän aikana, jolloin lääketieteen emeritusprofessori Isak Borg matkustaa Lundiin promootioon. Matkan aikana nähdään kuitenkin läpileikkaus vanhan miehen koko elämään, sen kipupisteisiin ja hetkiin, jotka Borg itse tahtoisi unohtaa. Elokuva on Bergmanin tuotannon merkkiteoksia, joka teemojensa rikkaudessa ja monitasoisessa kuvauksessa hakee vertaistaan.

Elokuvanäytös on ilmainen koululaisryhmille Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Valitse ” koulut&päiväkodit (Espoo) 0 euroa” ilmoittautumisen yhteydessä vaikka koulu ei sijaitsisikaan Espoossa. Ilmoittautuminen elokuvafestivaalin kautta.

Muut kävijä: Lippu 6€, ostetaan Espoo Cinén sivujen kautta.

Lisätietoa: 
Maria Lehtonen
maria.lehtonen(at)espoocine.fi
+358 40 719 6398
www.juniorcine.fi