Kuukauden Bergman

Hanasaari, Espoo

|
3.9.2018 17:00 - 17:45

Hanasaaren Kuukauden pohjoismainen elokuva alkaa Kuukauden Bergmanilla klo 17.00. Ilmoittaudu keskustelutilaisuuteen alla olevasta linkistä.

Hanasaari juhlistaa Ingmar Bergman 100 vuotta -juhlavuotta Kuukauden Bergman -keskustelutilaisuuksien sarjalla ennen jokaista Kuukauden pohjoismaista elokuvaa. Kuukauden Bergman on keskustelutilaisuus Ingmar Bergmanista Bergman-tuntijoiden tai Bergmanista inspiroituneiden henkilöiden kanssa.


Kuukauden vieras on Sebastian Fagerlund.
Keskustelua johtaa kulttuuritoimittaja Johanna Grönqvist.

Sebastian Fagerlund on suomalainen säveltäjä, joka on säveltänyt Ingmar Bergmanin Syyssonaatin Suomen Kansallisoopperalle. Oopperan kantaesitys nähtiin syksyllä 2017. Oopperan libreton teki Gunilla Hemming.

”Höstsonaten on monitasoinen ja vahva ihmissuhdedraama, jossa päähenkilöt kohtaavat yön pimeinä tunteina ja joutuvat punnitsemaan valintojaan ja niiden seurauksia. Oopperan pohjavire on ikuinen aihe: anteeksiantaminen ja toisen ihmisen hyväksyminen. Jo sävellysprosessin alkuvaiheessa tuntui siltä kuin tarina ja sen henkilöhahmot olisivat vain odottaneet minua mielen varjoissa. Oopperan musiikilliset vuorovesimaiset vyöryt ovat sävellystyön edetessä vetäneet minut poikkeuksellisen syvälle maailmoihinsa.”
– säveltäjä Sebastian Fagerlund Suomen Kansallisoopperan sivuilla


Illan elokuva on Kakkukenraali (Ruotsi 2018).
Ohjaus: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson

Ilmoittaudu elokuvaan erikseen täältä.


Ilmoittaudu Kuukauden Bergmaniin alla olevasta linkistä. Tervetuloa!