Kuukauden pohjoismainen elokuva: Ingmar Bergmanin muisto

Hanasaari, Espoo

|
7.5.2018 18:00 - 19:00

Näytös on osa Espoo Ciné -elokuvafestivaalia. Liput voi varata 17.4.2018 klo 10 alkaen tältä sivulta.


Ingmar Bergmanin muisto

Jörn Donner, (2018), 57 min
Kieli: ruotsi, tekstitetty englanniksi

Jörn Donner on käsikirjoittanut ja ohjannut dokumenttiesseen Ingmar Bergmanin muisto ohjaajalegendan syntymän satavuotismuiston kunniaksi. Osittain arkistomateriaalista koostettu dokumentti avaa Donnerin ajatuksia Bergmanista sekä tekijöiden välisestä yhteistyöstä ja ystävyydestä. Donner tutustui Bergmaniin vuonna 1953. Seuraavien vuosikymmenten aikana Donner muun muassa tuotti Bergmanin Oscar-palkitun Fanny ja Alexander -elokuvan, kirjoitti ohjaajasta kaksi kirjaa sekä ohjasi hänestä useita dokumentteja.

”Ilman Bergmania olisin toinen ihminen. Voisi myös sanoa, että elokuvataide olisi toinen ilman Bergmania. Hän elää yhä parhaiden elokuviensa kautta. Henkilökohtaiset muistikuvani ja Bergmanin omat sanat haastatteluissa saavat olla minun osuuteni hänen syntymänsä satavuotismuistoksi”, kertoo Donner.

Elokuvassa nähdään runsaasti ennenjulkaisematonta haastattelumateriaalia Bergmanista. Haastattelut ovat peräisin Donnerin Tre scener med Ingmar Bergman -elokuvaa varten kuvatusta materiaalista vuodelta 1975 sekä 80-vuotiaan Bergmanin juhlahaastattelusta vuodelta 1997, jonka Donner teki SVT- ja Arte -televisioyhtiöille. Bergmanin kotisaarella Ruotsin Fårössä sekä Tukholmassa toteutetut tuoreet Donnerin haastatteluosiot on kuvannut Rafael Donner.

Bergman-juhlavuoden näytös osana Espoo Ciné -elokuvafestivaalia. Liput ovat varattavissa alla olevan linkin kautta 17.4., kun Espoo Cinén koko ohjelmisto julkaistaan.

Espoo Ciné järjestetään 4.–13.5.2018. Tutustu festivaalin koko ohjelmistoon täällä