Kuukauden pohjoismainen elokuva: Valtapeli

Hanasaari, Espoo

|
1.10.2018 18:00 - 19:30

Näytöksen liput voi varata 3.9.2018 klo 10.00 alkaen tältä sivulta.


Valtapeli

Goran Kapetanović, Ruotsi (2017) 80 min, K12
Kieli: ruotsi, suomenkielinen tekstitys

Introvertti Malte rakastaa strategiapelejä ja sotahistoriaa. Uudella asuinalueella hän joutuu keskelle valtataistelua ja yllättäen hänen osaamiselleen löytyy kysyntää. Meneekö leikki liian pitkälle vai onko vastapuolien välille mahdollista saada sopua aikaan?

Konflikteja on helppo lietsoa, mutta olisiko rauhan rakentaminen kuitenkin arvokkaampi, joskin vaativampi tehtävä? Tämän kysymyksen kanssa joutuu painiskelemaan naapuruston uusi poika Malte, joka tulee sekaantuneeksi pihan jengisotaan ja nousee strategiantajunsa ansiosta suorastaan sankarilliseksi hahmoksi. Elokuvasta muotoutuu hienovireinen tutkielma vallankäytöstä ja konfliktin ratkaisusta. Samalla pohditaan perustavanlaatuista kysymystä hyvän ja pahan olemuksesta sekä siitä, kuinka hiljalleen eripura voi ajaa tavalliset ihmiset yllättäviin ratkaisuihin. Valtapeli antaa ajattelemisen aihetta ja toimii mainiona keskustelunavauksena maailmanpolitiikan polttaviin kysymyksiin.

Elokuva esitetään yhteistyössä Espoo Ciné elokuvafestivaalin kanssa.

Tervetuloa!


Pientä purtavaa, kylmiä ja kuumia juomia Hanasaaren aulan viinibaarissa ennen tai jälkeen elokuvanäytöksen aina klo 24 asti!

Tervetuloa pohjoismaisten makujen äärelle!