Svenskt Tenn @ Hanaholmen: Design from Sweden

Galleri Hanaholmen, Espoo

|
25.5 - 9.9.2018

Klassikkoja ja nykydesignia ikoniselta ruotsalaiselta muotoiluyritykseltä Svenskt Tenn. Näyttelyaikaa pidennetty 9.9. asti. Tervetuloa!

Hyviä uutisia kaikille ruotsalaisen muotoilun ystäville! Suuren suosion saavuttanut näyttely saa jatkoaikaa sunnuntaihin 9.9.2018 asti. Avoinna joka päivä klo 10-20. Vapaa pääsy.

Svenskt Tennin perusti vuonna 1924 Estrid Ericson, joka kymmenen vuotta myöhemmin pyysi itävaltalaisen arkkitehdin ja muotoilijan Josef Frankin yritykseensä. Yhdessä tämä kaksikko loi hyvin persoonallisen tyylin, jossa näkyy vaikutteita sekä wieniläisestä eleganssista että ruotsalaisesta modernismista. Vastoin aikakauden ihanteita, tyyli oli värikästä ja kuvioitua, siihen sisältyi sekä korkeaa että matalaa, ja se lainasi pelottomasti muista kulttuureista ja aikakausista.

Valikoima käsittää tänään sekä klassista että nykydesignia, ja liike on säilynyt jatkuvasti muuttuvana näyttämönä yhteistyöhankkeiden, näyttelyiden ja kekseliäisyyden ansiosta – täysin Estrid Ericsonin hengessä.

Hanasaaren kulttuurikeskuksessa nähdään kesällä 2018 näyttely Svenskt Tennin nykymuotoilusta ja designyhteistyöstä. Täällä tarjoutuu mahdollisuus tutustua tina- ja posliiniesineisiin, maljakoihin, huonekaluihin, lamppuihin ja tekstiileihin, jotka ovat aikamme taidokkaimpien muotoilijoiden suunnittelemia. Näyttelyssä nähdään töitä muun muassa Svenskt Tennin voimakaksikon Estrid Ericsonin ja Josef Frankin lisäksi Ann Wåhlströmiltä, Carina Seth Anderssonilta, Harri Koskiselta, Lars Nilssonilta, Michael Anastasiadekselta ja Eva Schildtiltä.

Hanasaaressa nähdään myös tekstiilejä, jotka ovat uuden sukupolven suunnittelijoiden luomia. Mukana on mm. japanilaisen opiskelijan Kotone Utsunomiyan suunnittelema kangas The Story of Flowers. Sama suunnittelija osallistui Ten Textile Talents -näyttelyyn vuonna 2018 omalla tulkinnallaan Josef Frankin muotokielestä.

Järjestäjät: Hanasaari ja Svenskt Tenn

Lisätietoja: Ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen, +358 (0)40 551 9933, aino.kostiainen(at)hanaholmen.fi

 


Tutustu myös Svenskt Tennin näyttelyyn Didrichsenin taidemuseossa:

Svenskt Tenn @ Didrichsen
Estrid Ericson & Josef Frank – Muotoilun uudistajat

25.5.- 9.9.2018

Didrichsenin kesänäyttely esittelee ruotsalaisen designyrityksen Svenskt Tennin toimintaa ja historiaa. Svenskt Tenn nähdään näyttelyiden myötä ensimmäistä kertaa Suomessa.