Astrid Sylwan

Galleri Hanaholmen

|
1.6 - 23.8.2017

Galleriassa esitellään säännöllisesti uusia taiteilijoita ja teoksia. Avajaisnäyttelyssä esitellään ruotsalaisen Astrid Sylwanin töitä 1.6. – 23.8 2017. Tervetuloa!

Astrid Sylwan, Viskar; hör, 2016

Astrid Sylwanin maalauksissa hehkuvat elämänilo, rakkaus ja toivo. Kun maalauksia katsoo tarkemmin, huomaa että maalausprosessi ei suinkaan ole ollut suoraviivainen. Maalauksissa on paksuja, läpitunkemattomia maalikerroksia, joita taiteilija on pursottanut kankaalle suoraan maalituubista, sekä toisaalta läpikuultavia alueita, joista maalia on huuhdottu pois.

Joistakin kuvioista väriä on valutettu yli kankaan, kun taas toiset kuviot ovat järkähtämättömän suorareunaisia.

Maalaaminen on Astrid Sylwanille fyysistä toimintaa, johon taiteilija osallistuu joka solullaan. Sylwan ei päästä itseään helpolla: maalaaminen on Sylwanille jatkuvaa kehittymistä ja itsensä haastamista. Sylwan on siivilöinyt action paintingin vaikutteet hienotunteisesti ja mukauttanut niitä omaan työskentelyynsä, johon kuuluu paitsi intensiivisiä ja määrätietoisia hetkiä myös mietintätaukoja ja päätöksiä suunnan vaihtamisesta. Kankaalle jäävät ilo ja lempeys.

”Maalaustaide pitää sielun pinnalla silloinkin kun se on vaarassa joutua valtameren nielemäksi. Toivo.”
Astrid Sylwan

Astrid Sylwan (s. 1970) asuu ja työskentelee Tukholmassa. Valmistumisestaan lähtien (Konstfack 2005) hän on jättänyt vahvan jäljen ruotsalaiseen nykytaiteeseen.

Astrid Sylwan on pitänyt runsaasti näyttelyitä, ja hänen maalauksiaan on mm. Moderna museetin ja Malmön taidemuseon kokoelmissa.

Lisäksi hän on tehnyt teoksia julkiseen tilaan, kuten Tukholmaan rakenteilla olevan Citybanan-junalinjan asemalle.