Astrid Sylwan

Galleri Hanaholmen

|
1.6 - 23.8.2017

I Galleriet presenteras regelbundet nya konstnärer och deras verk. Följande utställning, som äger rum den 1.6 – 23.8 2017, presenterar den svenska konstnären Astrid Sylwans arbeten.

Astrid Sylwan, Viskar; hör, 2016

Astrid Sylwans konstverk andas livsglädje, kärlek och hopp. Vid en närmare granskning ser man att skapandeprocessen inte varit speciellt rätlinjig. Tjocka färglager tyder på att konstnären ställvis skapat ”rakt ur färgtuben”, medan blekare avsnitt antyder att färgen putsats bort i efterhand.

En del mönster är spretiga med färg som rinner över kanten, medan andra är sällsynt rätlinjiga.

Målandet är för Astrid Sylwan en fysisk aktivitet, som konstnären hänger sig med kropp och själ. Sylwan är tuff mot sig själv och ser skapandet som en ständigt pågående process där konstnären kontinuerligt ifrågasätter sig själv och sin egen produktion.

Sylwan har på ett diskret sätt integrerat action painting i sitt eget arbete, där intensivt skapande varvas med eftertänksamhet och beslut om att byta riktning. Det som blir kvar på duken är ömhet och glädje.

”Målandet håller själen flytande i stunder när den hotas uppslukas av en ocean. Hoppet””
Astrid Sylwan

Astrid Sylwan (1970) bor och arbetar i Stockholm. Efter att hon blev färdig från Konstfack år 2005 har hon utövat ett stort inflytande på den svenska nutidskonsten.

Astrid Sylwan har hållit ett flertal utställningar och hennes verk går bland annat att beskåda i Moderna museet och i Malmös konstmuseum.

Sylwans konstverk går också att beskåda vid en av Stockholms Citybanas stationer.