Etninen profilointi Suomessa ja Euroopassa

Hanasaari, Espoo

|
5.4.2018 09:30 - 16:30

Tämä konferenssi järjestetään yhteistyössä Hanasaaren kanssa.

Pysäytetyt – Etnisen profiloinnin tilat, merkitykset ja käytännöt -hanke järjestää konferenssin jossa suomalaiset ja eurooppalaiset tutkijat keskustelevat etnisestä profiloinnista eri Euroopan maissa, tutkimuksiin ja kokemuksiin perustuen.

Pysäytetyt – Etnisen profiloinnin tilat, merkitykset ja käytännöt on tutkimus- ja journalismihanke, jossa selvitetään etnisen profiloinnin esiintymistä Suomessa, sen yleisyyttä, muotoja ja niitä tulkintoja, joiden kautta etnisen profiloinnin kohteena olevat vähemmistöjen jäsenet ja poliisiviranomaiset asiaa tarkastelevat. Professori Suvi Keskisen johtamaa ja Helsingin yliopistoon sijoittuvaa kolmivuotista (2015-2018) hanketta rahoittaa Koneen säätiön Jakautuuko Suomi-ohjelma. Konferenssissa kerrotaan projektin tutkimustuloksista.

Kansainväliset akateemiset puhujat konferenssissa ovat professori Ben Bowling Iso-Britannian King’s Collegesta (Dickson Poon School of Law) sekä tutkija Leandro Schclarek Mulinari Tukholman yliopiston kriminologian laitokselta. Lisäksi konferenssissa puhuu kolme etnisen profiloinnin kitkemiseen erikoistunutta asiantuntijaa. Rosalind Williams sai yli vuosikymmenen oikeustaistelun jälkeen YK:n ihmisoikeuskomitean toteamaan, että etninen profilointi on syrjintää. Open Society Instituten Nick Glynn on tehnyt 30 vuoden poliisiuran Britanniassa; Ramon Arnhem edustaa Hollannin poliisia. Paneelikeskustelussa puhutaan etnisen profiloinnnin tilanteesta Suomessa viranomaisten ja aktivistien voimin.

Lämpimästi tervetuloa!

Konferenssin ohjelma täällä: https://blogs.helsinki.fi/thestopped/programme/

Kohta voit myös tutustua kansainvälisiin puhujiin täällä: https://blogs.helsinki.fi/thestopped/experts/

Mediayhteydenotot: aino.sutinen(at)gmail.com
Tietoa tapahtumasta: jana.turk(at)helsinki.fi tai 
Hanasaari: jonna.simila(at)hanaholmen.fi

Ilmoittaudu konferenssiin alla olevasta linkistä viimeistään 28.3.2018 mennessä.