Hållbarhet och mat i Sverige och Finland

Hanasaari, Espoo

|
17.5.2019 13:30 - 16:30

Seminaari on avoin yleisölle ja on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, jotka työskentelevät elintarvikealan eri alueilla.

Hanaholmen lyfter fram sambandet mellan hållbarhetsfrågor och måltidskultur med hjälp av några exempel från Sverige och Finland. I programmet fokuserar vi på följande:

Skolmat:
Kan skolmåltiderna fungera som både pedagogik för ekologisk hållbarhet och en garant för social jämlikhet?

Spannmålsproduktion:
Hur odlar vi ekologiskt och ekonomiskt hållbart i Sverige och Finland?

Köttproduktion:
Vilka problem kring transparensen från producent till konsument har vi i Sverige och Finland?

Talare är bland annat verkställande direktör Bettina Lindfors från Elo-stiftelsen och universitetslektor Jonas Bååth från Linnéuniversitetet.

Seminaari on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen.
Ilmoittaudu viimeistään 8.5.2019 alla olevasta linkistä.

Kieli: ruotsi. Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää myös suomeksi.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Janne Wikström, janne.wikstrom(at)hanaholmen.fi