Hållbarhet och mat i Sverige och Finland

Hanaholmen, Esbo

|
17.5.2019 13:30 - 16:30

Seminariet är öppet för allmänheten och riktar sig framför allt till personer som jobbar inom olika områden av matsektorn.

Hanaholmen lyfter fram sambandet mellan hållbarhetsfrågor och måltidskultur med hjälp av några exempel från Sverige och Finland. I programmet fokuserar vi på följande:

Skolmat:
Kan skolmåltiderna fungera som både pedagogik för ekologisk hållbarhet och en garant för social jämlikhet?

Spannmålsproduktion:
Hur odlar vi ekologiskt och ekonomiskt hållbart i Sverige och Finland?

Köttproduktion:
Vilka problem kring transparensen från producent till konsument har vi i Sverige och Finland?

Talare är bland annat verkställande direktör Bettina Lindfors från Elo-stiftelsen och universitetslektor Jonas Bååth från Linnéuniversitetet.

Seminariet är avgiftsfritt, men förutsätter en förhandsanmälan.
Anmäl dig senast 8 maj via länken nedan.

Språk
: svenska. Publikfrågor och kommentarer kan framföras också på finska.

Mera information: Projektchef Janne Wikström, janne.wikstrom(at)hanaholmen.fi