Jussi Niva ja Juri Markkula: Two-Way Ahead

Galleri Hanaholmen, Espoo

|
13.4 - 13.5.2018

Näyttely on avoinna joka päivä klo 10-20. Tervetuloa!

Juri Markkula

Helsingissä asuva Jussi Niva ja Gotlantiin kotiutunut Juri Markkula ovat pitkään seuranneet toistensa työskentelyä. Two-Way Ahead on heidän ensimmäinen yhteisnäyttelynsä.

Näyttelyssään he kutsuvat katsojaa havainnoimaan tilaa, kolmiulotteisuutta sekä väriä ja sen materiaalia. Kummallekin taiteilijalle maalauksen pinta on konkreettinen tila, jota he käsittelevät eri tavoin: Nivan teoksissa maalauksen pinta ikään kuin taittuu ja kääntyilee päällekkäisiksi kerroksiksi tai se näyttää repeilevän osiin. Teosten tilallisuus muistuttaa origamin litteää, vastakkain painettua olemusta. Markkulan maalauksissa väri taas näyttää muovaavan maalauspohjaa. Väri vaihtuu katsojan liikkeen mukaan, jolloin litteästä pinnasta tulee tilaa.

Näyttely on avoimen haun tulos. Hanasaari kutsui taiteilijoita Ruotsista ja Suomesta järjestämään näyttelyn yhdessä naapurimaan kollegansa kanssa. Näyttelykonseptin nimi on Kompis, kaveri. Voittajaehdotuksen valitsi ruotsalainen taiteilija Astrid Sylwan, joka perustelee valintaansa näin: ”Näyttelystä Two-Way Ahead tulee kiinnostava kohtaaminen. Katsojina pääsemme häikäisevän kauniiseen taidenäyttelyyn, jossa oivaltamisen ilosta tulee johtotähti. Mieli täyttyy pian kysymyksistä, jotka haastavat välittömästi sen puhtaan yksinkertaisuuden, jonka katsoja ensi silmäyksellä kohtaa.”

Lisätietoja: Ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen, +358 (0)40 551 9933, aino.kostiainen(at)hanaholmen.fi