Kivulla puhkeavat häpeän nuput – #metoo Suomessa ja Ruotsissa

Hanasaari, Espoo

|
19.12.2017 14:30 - 16:00

Tervetuloa ajankohtaiseen seminaariin tiistaina 19.12.2017!

Suomessa ollaan ani harvoin ensimmäisenä nostamassa arkoja aiheita keskusteluun ja Ruotsi onkin usein meitä edellä tässä suhteessa – näin myös #meetoo-kampanjan kohdalla. Ruotsissa tartuttiin aiheeseen heti, jotta seksuaalinen häirintä sekä syyt ilmiön taustalla saataisiin kuriin. Eri alojen kuten kulttuurin, yliopistomaailman ja koulun omat vetoomukset saivat nopeasti palstatilaa mediassa ja tukea suurelta yleisöltä. Keskustelu on johtanut myös irtisanomisiin ja toimenpiteitä vaaditaan.

Ruotsin kiivas keskustelu häirinnän eri muodoista on levinnyt kulovalkean lailla nyt myös ruotsinkieliseen Suomeen. Pieni ryhmä suomenruotsalaisia naisia käynnisti laajaa huomiota saaneet kampanjat #vimed ja #dammenbrister ja keskustelu hakee muotoaan nyt myös suomenkielisessä Suomessa.

Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus järjestää seminaarin seksuaalisesta häirinnästä edelleen ajankohtaisen #metoo-kampanjan tiimoilta. Missä menevät häirinnän rajat? Mitä tietoja pitää, voi ja saa jakaa? Mitä seurauksia tällä ajankohtaisella keskustelulla voi olla?

Keskusteluun osallistuvat:

  • Veronika Honkasalo, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja tutkijatohtori, Nuoristotutkimusverkosto
  • Bernt Klockars, rehtori, Vasa övningsskola
  • Bi Puranen, dosentti, Institutet för Framtidsstudier, Ruotsi
  • Vilhelmina Öhman, puheenjohtaja, Astra

Keskustelua vetää Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk ja ohjelmakoordinaattori Jonna Similä.

Kieli: ruotsi
Järjestäjä: Hanasaari  ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus.
Ilmoittaudu viimeistään 18.12.2017 alla olevasta linkistä.