Kuukauden Bergman

Hanasaari, Espoo

|
5.2.2018 16:30 - 17:30

Hanasaaren Kuukauden pohjoismainen elokuva alkaa Kuukauden Bergmanilla klo 16.30. Ilmoittaudu keskusteluun alla olevasta linkistä.

Kuukauden Bergman on luovia keskusteluja Bergmanista sekä hänen vaikutuksistaan, ystävien ja asiantuntijoiden parissa. Keskustelua johtaa kulttuuritoimittajat Johanna Grönqvist ja Silja Sahlgren.


Kuukauden vieras on Mikael Timm.
Keskustelua johtaa Silja Sahlgren.

Kirjailija ja ohjaaja Mikael Timm on kirjoittanut Ingmar Bergmanista elämäkerran Lusten och dämonerna, joka ilmestyi 2008, vuosi Bergmanin kuoleman jälkeen. Timm ja Ingmar Bergman pitivät yhteyttä vuosien ajan, ja kirjassa lukija pääsee lähelle Bergmania, aina ensimmäisistä kouluteatterinäytelmistä Fårön yksinäisyyteen. Kirja on yksi niistä harvoista Bergmania käsittelevistä teoksista, joissa tutkitaan näytelmien ja elokuvien välistä suhdetta. Bergmanille teatteri, elokuva, elämä ja kirjoittaminen olivat kokonaisuus. Lusten och dämonerna -teoksessa lukija voi seurata ideoiden kehittymistä ja uusien elokuvien syntyä.

Muita Mikael Timmin teoksia ovat Bunker 104 (2017), arkkitehtuuria käsittelevä essee, jonka Timm on toteuttanut valokuvaaja Bruno Ehrsin kanssa. Tammikuussa 2018 Saksassa saa ensi iltansa Timmin ohjaama näytelmä A Night in Kansas City, joka kertoo jazzmuusikoista. Mikael Timm on usein kuultu vieras Ruotsin radion kulttuuriohjelmissa.


 

Illan elokuva on Borg/McEnroe (Ruotsi 2017)
Ohjaus: Janus Metz
Rooleissa: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Tuva Novotny, Stellan Skarsgård

Ilmoittaudu elokuvaan erikseen täältä.


Ilmoittaudu Kuukauden Bergmaniin alla olevasta linkistä. Tervetuloa!