Kuukauden Bergman

Hanasaari, Espoo

|
1.10.2018 17:00 - 17:45

Kuukauden vieras on teatteriohjaaja ja kirjailija Raija-Sinikka Rantala, tunnettu mm. Syyssonaatin – kantaesitysohjauksestaan ruotsiksi Suomessa.

Kuukauden Bergman on keskustelutilaisuus Bergmanista Bergman-tuntijoiden tai Bergmanista inspiroituneiden henkilöiden kanssa. Keskustelua johtaa kulttuuritoimittaja Silja Sahlgren-Fodstad. Haastattelu on ruotsinkielinen.


Ruotsalainen Ingmar Bergman (1918 – 2007) on ollut opiskeluajoilta lähtien Raija-Sinikka Rantalan esikuva. Tämä suhde Bergmanin luovuuteen ja tuotantoon on seurannut Rantalaa eri vaiheissa hänen omalla urapolullaan. Hän joutui esim. kamppailemaan useita vuosia saadakseen ohjata Höstsonaten – Syyssonaatin. Vuonna 2007 näytelmästä tuli vihdoin totta, jolloin Rantala teki Pohjoismaisen kantaesityksen ruotsiksi Svenska Teaternin näyttämöllä Ingmar Bergmanin tekstistä.

Raija-Sinikka Rantala on ohjannut Suomessa sekä ulkomailla yli sata teatterinäytelmää, joista kymmenet ovat myös omia dramatisointeja. Kirjailijana hänellä on 8 julkaistua kirjaa.


 

Illan elokuva on Valtapeli (Ruotsi 2017).
Ohjaus: Goran Kapetanović

Ilmoittaudu elokuvaan erikseen täältä.


Ilmoittaudu Kuukauden Bergmaniin alla olevasta linkistä. Tervetuloa!