Kuukauden pohjoismainen elokuva: The Giant (Jätten)

Hanasaari, Espoo

|
8.5.2017 18:00 - 19:30

Kuukauden pohjoismainen elokuva jälleen Hanasaaressa!
Näytöksen liput jaetaan paikan päällä klo 17.00 alkaen.


The Giant/Jätten

Johannes Nyholm, Ruotsi/ Tanska (2016) 90 min, K-12

Kieli: ruotsi, tekstitetty englanniksi

The Giant on poikkeuksellinen teos aina päähenkilöään myöten. Rikard on autistinen, kolmekymppinen mies, jolla on kaksi suurta unelmaa. Ensimmäinen niistä on kontakti omaan äitiin, josta Rikard joutui eroon heti synnytyksessä. Toinen on menestys tulevassa petanquen pohjoismaiden mestaruusottelussa. Yhteiskunnan marginaaliin kuuluvan, epämuodostuneen ja sairaan Rikardin tie ei ole kevyt kulkea. Tukenaan hänellä on sentään Roland, rehti ystävä, jollaisen jokainen meistä tarvitsisi.

Pysäyttävä ruotsalaiselokuva on vertaansa vailla. Se yhdistää viiltävään sosiaaliseen realismiin hersyvää komiikkaa, ripauksen fantasiaa ja aimo annoksen urheilua. Viisas teos tulvii rakkautta ja sydämeenkäypää oikeamielisyyttä sekä kyseenalaistaa sen, mitä pidämme normaalina. The Giant palkittiin Ruotsin Guldbagge-gaalassa mm. parhaasta käsikirjoituksesta sekä parhaana elokuvana.

Ruotsalainen The Giant koskettaa katsojansa oikeudentajua hienolla ja poikkeuksellisella tarinallaan. Tämä elokuva oli kotimaassaan vuoden puhutuin elokuvatapaus ja se palkittiin  mm. vuoden parhaan elokuvan Guldbaggella.

Tervetuloa!