Kuukauden pohjoismainen elokuva: Kun vielä elämme

Hanasaari, Espoo

|
6.11.2017 18:00 - 19:30

Näytöksen liput voi varata 2.10.2017 klo 10.00 alkaen tältä sivulta.


Kun vielä elämme/Medan vi lever

Dani Kouyaté, Ruotsi (2016) 90 min, sallittu yli 7-vuotiaille, suositeltu yli 13-vuotiaille

Kieli: ruotsi, tekstitetty suomeksi

Miten saada äänensä kuuluviin, jos se hiljennetään tai sitä ei ymmärretä? Koskettavasti kerrottu äidin ja pojan tarina oman identiteetin hakemisesta ja matkasta, joka vie Ruotsin kaduilta Gambiaan ja takaisin.

Ibbe haaveilee rap-tähden urasta, äiti Kandia taas patistaa poikaansa opintojen pariin. Perhe-elämä rakoilee jatkuvien erimielisyyksien vuoksi, ja äiti päättää palata kotimaahansa Gambiaan. Ibbe jää yksin kotiin ja sulkeutuu itseensä. Pikkuhiljaa raotetaan menneisyyden verhoa perheen historiasta, joka ulottaa liepeensä nyky-yhteiskuntaan saakka. Asuinpaikkaa voi aina muuttaa, mutta voiko ihminen koskaan integroitua uuteen kulttuuriin täydellisesti?

Dani Kouyaté käsittelee elokuvassaan identiteetin merkitystä koskettavasti ja maanläheisesti, lähestyen elämän kipupisteitä uskottavasti. Ruotsin X-Factorista ponnistanut, pääosassa loistava Adam Kanyama osoittaa kykynsä näyttelijänä.

Tervetuloa!


Pientä purtavaa, kylmiä ja kuumia juomia Hanasaaren aulan uudessa viinibaarissa ennen tai jälkeen elokuvanäytöksen aina klo 24 asti!

Tervetuloa pohjoismaisten makujen äärelle!